Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2, pe chinezoaica Ying-Ying Duan, locul 91 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale Shenzhen Open. În urma acestui succes, Halep îşi va păstra locul I în clasamentul WTA pentru a 14-a săptămână la rând şi va fi principala favorită la Australian Open, primul Grand Slam al anului (15-28 ianuarie).

Înaintea acestei partide, cele două jucătoare se mai întâlniseră o dată, anul trecut, pe iarbă, la Eastbourne. Atunci, Halep s-a impus în trei seturi, revenind după un prim set exploziv al chinezoaicei (scor 3-6, 6-3, 6-2).

Istoria s-a repetat, miercuri, când Duan, 1,86 metri înălţime, a început agresiv, cu serviciu puternic (constant peste 160 de kilometri/oră), lovituri tari, trimise alternativ către liniile laterale ale terenului, şi retururi bine plasate. Halep s-a văzut pusă în dificultate de evoluţia ofensivă a adversarei, a ajuns de multe ori cu întârziere la minge şi a fost obligată să lovească din poziţii dificile. Românca a încercat să o joace mai mult pe rever pe Duan, unul dintre punctele slabe ale acesteia, a reuşit o facă să greşească de câteva ori, dar nu a putut împiedica pierderea primului set.

În faza următoare, Halep va evolua pentru prima dată cu Arina Sabalenka din Belarus, în vârstă de 19 ani şi ocupantă a locului 73 WTA. Sabalenka are partide bune la Shenzhen, obţinând două victorii destul de clare, 6-4, 6-4, cu Monica Niculescu şi 6-1, 6-0, cu Danka Kovinici din Muntenegru.

Calificarea în sferturi este recompensată la Shenzhen cu 13.121 de dolari şi cu 60 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a pierdut în optimi la acest turneu, în faţa sportivei cehe Katerina Siniakova, scor 3-6, 6-4, 5-7. Halep a câştigat competiţia chineză în 2015.