Consiliul Local al Sectorului 1 va colabora, pentru „renaşterea” FC Rapid, cu mai multe asociaţii, printre care Mişcarea CFR, AFC Rapid şi Asociaţia Pro Rapid, precum şi cu foşti jucători şi preşedinţi ai FC Rapid, Daniel Pancu, Ovidiu Burcă şi Daniel Niculae, conform unui proiect de hotărâre aprobat miercuri în şedinţa de consiliu.
Proiectul de hotărâre prin care „se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti împuternicirea Consiliului Local al Sectorului 1 să hotărască, în condiţiile legii, cu privire la asocierea/cooperarea între Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi o persoană juridică în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local privind dezvoltarea unui centru sportiv” a fost aprobat cu 13 voturi „pentru” şi 12 „abţineri”. Acest lucru a creat divergenţe între consilierii locali, astfel că grupurile PNL şi USR, care au susţinut că proiectul nu ar fi trebuit să treacă pentru că nu a avut majoritate calificată, de 14 voturi „pentru”, au părăsit sala în timpul şedinţei, mai multe proiecte de hotărâre rămânând nevotate.
„E prima dată când plecăm în timpul şedinţei de consiliu. Am vrut să fie ceva simbolic şi clar, nu suntem de acord cu parodierea democraţiei. Vrem să ştim care este proiectul primarului. Am spus asta de nu ştiu câte ori şi tot nu înţelege! Din nefericire, au suferit alţii pentru acest moment tensionat. Am propus să ne vedem de urgenţă luni, pentru a soluţiona celelalte chestiuni aflate pe ordinea de zi”, a scris pe pagina de Facebook consilierul local USR, Clotilde Armand.
Potrivit raportului comisiei care ar urma să negocieze preluarea mărcii Rapid, Consiliul Local al Sectorului 1 va colabora cu AFC Rapid, fondată de George Copos, cu Clubul Artistocratic, „asociaţie creată în scopul de a sprijini activitatea sportivă a clubului Rapid şi a promova valorile rapidiste prin intermediul vectorului de imagine pe care îl reprezintă, cu Mişcarea CFR, „dedicată dezvoltării şi sprijinirii sportului rapidist”, precum şi cu Asociaţia Pro Rapid, reprezentanţii acesteia urmând să pună la dispoziţie clădirea de birouri şi sala de forţă aflate în prezent în proprietatea Asociaţiei, prin plata unei chirii de 1 lei pe termen nelimitat.
De asemenea, comisia a ajuns la o înţelegere şi cu lichidatorul SC Rapid SA, Mihai Florea.
Din proiectul pentru „renaşterea” Rapidului vor face parte şi foşti jucători la Rapid şi preşedinţi ai clubului, mai arată comisia în raport.
Astfel, primăria Sectorului 1 va colabora cu Daniel Pancu, fost jucător al Rapidului, Ovidiu Burcă, fost jucător şi preşedinte al FC Rapid, Daniel Niculae, fost jucător şi Nicolae Cristescu, fost acţionar al FC Rapid.
„Din discuţiile punctuale, s-a cristalizat ideea că acest proiect reprezintă singurul proiect viabil şi de viitor şi susţinerea acestuia este necondiţionată. De asemenea, în ceea ce priveşte planul managerial pentru dezvoltarea proiectului, comisia a primit un proiect din partea domnului Ovidiu Burcă, considerând că acesta întruneşte toate condiţiile pentru a face parte din proiectul sportiv ce urmează să fie dezvoltat”, se arată în raport.
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, săptămâna trecută, pentru News.ro, că a ajuns la o înţelegere cu lichidatorul societăţii FC Rapid în ceea ce priveşte închirierea mărcii Rapid pentru care va plăti 5.000 de euro lunar, până când va fi scoasă la licitaţie.
Conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului prin care s-a modificat Legea Sportului, administraţiile locale pot finanţa activităţile sportive ale cluburilor de drept public în limita a 5 la sută din bugetul anual. Primăria Sectorului 1 are un buget anual de 350 de milioane de euro, astfel încât poate aloca pentru activităţi sportive aproximativ 17 milioane de euro.
FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Ulterior, două echipe, AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele formaţiei Rapid, au fost înscrise în Liga a V-a şi au promovat în eşalonul superior.
Consiliul local al Sectorului 1 va colabora cu mai multe asociaţii şi foşti jucători şi preşedinţi ai FC Rapid pentru „renaşterea” echipei de fotbal
27 iulie 2017
(449 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Înotătorul David Popovici a fost premiat de ministrul Educaţiei
(5 august 2021)
55 vizualizări
Bogdan Gavrilă, despre Petrolul şi despre plecarea de la Dinamo
(5 februarie 2016)
436 vizualizări
Hipodromul Ploieşti: şase trăpaşi se vor întrece, duminică, în „Premiul de Mai”!
(10 mai 2018)
85 vizualizări
Selymes, răcit cobză! Antrenorul Petrolului a căzut la pat!
(19 august 2015 - Ciprian RADU)
245 vizualizări
Mutu pleacă liber de contract, Petrolul nu ia niciun ban!
(26 septembrie 2014 - Edi MOLDOVAN)
101 vizualizări
Fraţii Capră, din nou, în arest la domiciliu!
(20 ianuarie 2015)
476 vizualizări
Achim şi Manasse excluşi din lotul Petrolului!
(2 mai 2014)
272 vizualizări
Handbalistele de la CSM Ploieşti- debut european cu inima strânsă
(10 septembrie 2016)
112 vizualizări
Dulcele gust al victoriei!
(12 aprilie 2014 - Edi MOLDOVAN)
801 vizualizări
CSM Ploieşti anunţă încetarea activităţii
(1 septembrie 2016)
610 vizualizări
Petrolul 52 - meci cu echipa antrenată de un mare simpatizant al… găzarilor!
(20 mai 2017 - Dragoș TRESTIOREANU)
590 vizualizări
Calificarea Asesoftului se joacă!
(5 decembrie 2013 - Edi MOLDOVAN)
134 vizualizări
Petrolul, copilul nenorocului!
(10 martie 2014 - Edi MOLDOVAN)
208 vizualizări
Se încheie mandatul lui Contra la Getafe?
(3 octombrie 2014)
319 vizualizări
Getafe, încotro?
(9 martie 2014 - Edi MOLDOVAN)
164 vizualizări
Preliminarii CM: Muntenegru a învins Danemarca şi e lider în grupa României. Rezultate complete
(12 octombrie 2016)
79 vizualizări
Look TV ar putea să transmită meciurile Petrolului fără comentariu?
(25 august 2014 - Edi MOLDOVAN)
794 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole