Simona Halep e la un meci distanţă de a deveni numărul 1 mondial. A învins-o pe Victoria Azarenka la Wimbledon (7-6/6-2) şi s-a calificat în sferturile de finală, unde o va întâlni pe britanica Johanna Konta. Pentru că actuala tensimenă din topul celor mai bune jucătoare din lume, Angelique Kerber, a fost învinsă, dacă va câştiga în următorul meci, Halep va aduna puncte cât să treacă pe prima poziţie.

Victoria Azarenka, fostă numărul 1 mondial,acum pe poziţia 683, a revenit după o pauză de mai bine de un an, pentru că a născut.

„Mă simt mai bine în spatele terenului decât la fileu, dar încerc să fac pasul în faţă, să lovesc voleul drive. Azarenka va fi o mare provocare pentru mine, meciul este deschis oricărui rezultat, nu am aşteptări foarte mari, deşi cred că am şansele mele.

Aici, pe iarbă, trebuie să închei schimbul mai repede decât în mod obişnuit. Pe zgură cred că sunt mai bună la schimburile de peste 5 lovituri”, a declarat Simona Halep, înainte de meciul cu Azarenka.

Azarenka a câştigat două dintre partidele contra româncei aflate pe locul 2 WTA. În 2012, bielorusa s-a impus cu 6-3, 6-1 la Doha şi cu 6-1, 6-1 la Linz. Simona a câştigat ultimul joc direct, din 2015, de la US Open, scor 6-3, 4-6, 6-4.

După victoria de astăzi a Simonei Halep, cele două sunt la egalitate. În total, meciul a durat o oră şi 28 de minute.

„Nu mă gândesc la meci ca la un test. Mă gândesc ca la un meci important, deschis, ştiu că atunci când intru pe teren oricine poate câştigă partida, aşa că încerc să rămân concentrată, să îmi fac treaba cât de bine pot şi să câştig”, spunea Simona după primul meci de la Wimbledon.

În sferturi, Halep o va întâlni pe britanica Johanna Konta, locul 7 mondial şi cap de serie 6, care o conduce pe româncă, scor 2-0, la întâlnirile directe.

Cele două s-au întâlnit şi la FedCup, în aprilie, la Constanţa, când Halep s-a impus, scor 6-1, 6-3.

Premiul pentru accederea în sferturi este de 275.000 de lire sterline şi 430 puncte WTA.

Halep a fost sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon şi semifinalistă în 2014, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă a ei pe iarba londoneză.

Dacă ajunge în semifinale la Londra, ea poate deveni noul număr mondial, în locul germanei Angelique Kerber.