Clubul Sportiv Municipal Ploieşti are toţi banii blocaţi şi nu poate efectua nici măcar o plată. Nu salarii pentru antrenori şi sportivi, nu bani de deplasări, nu bani de chirie şi utilităţi în cazul secţiei de box care-şi desfăşoară activitatea la sala Upetrom, unică prin faptul că e destinată exclusiv nobilei arte.

Nu ştiu - poate nu ştiu eu - ca primarul Dobre şi/sau trimisul său special în sport, Vivi Răchită, să caute sau măcar să fi declarat că se află în căutarea unei soluţii pentru normalizarea situaţiei.

Dimpotrivă!

De ce n-o fi bun ce-au făcut alţii bine?

Când directorul CSM merge la primărie şi zice că sportivii vor pleca dacă nu li se dau salariile restante, iar primarul îi transmite că vrea sport de masă, nu de performanţă, e uşor să-şi imaginezi că sunt oameni în funcţii importante care îşi freacă mâinile de bucurie în aşteptarea dezastrului, nu?

De unde şi până unde, brusc, această atitudine ostilă faţă de sportul ploieştean?

S-a ajuns, iată, ca secţia de box să nu-şi mai poată desfăşura activitatea. Laşi la o parte faptul că nimeni nu a mai luat bani, ca sportivi crescuţi la şcoala ploieşteană de box şi medaliaţi la turnee mondiale şi europene nu şi-au primit nişte indemnizaţii amărâte.

Titi Tudor şi sportivii săi nu vor mai avea unde să se pregătească pentru că CSM nu a plătit nici utilităţile şi nici chiria pentru sală. Iar Titi Tudor a primit avertisment din partea administratorului sălii că mâine trebuie să plătească măcar chiria pe luna mai şi utilităţile pe lunile mai şi iunie, altfel este foarte posibil să fie obligat să evacueze spaţiul.

Şi când te gândeşti că municipalitatea promisese, imediat după înfiinţarea secţiei de box la CSM, că va cumpăra sala în care s-au pregăit atâtea generaţii de performeri...

“Eu ce fac? Am ratat deja participarea la Centura de Aur pentru că nu am avut cum să ajungem. Acum am fost ivitaţi la o competiţie internaţională la Cluj, Centura Transilvaniei, şi nu putem merge că nu avem bani. Din sală ne dau afară din cauză că nnu am plătit!”, ne-a declarat antrenorul emerit Titi Tudor. “La sala asta am muncit efectiv şi noi, pugiliştii. Când s-a construit, am ajutat la turnarea fundaţiei! Sala trebuie să fie cumpărată şi să devină a Ploieştiului, aşa cum s-a promis. Nu o vreau pentru mine, o vreau pentru oraş şi pentru sportivii care se vor pregăti aici şi vor duce mai departe şcoala ploieşteană”, a adăugat coordonatorul secţiei de box.

                              ***

Direcţia economică din Primăria Ploieşti invocă faptul că procedura prin care sunt făcute plăţile (prin PFA) n-ar fi în regulă.

Directorul Cezar Stoichiciu spune însă că reprezentanţii CSM au auvut discuţii cu specialişti din cadrul ANAF înainte să implementeze sistemul şi au primit undă verde. Mai mult, acesta a prezentat o hotărâre a instanţei într-un caz identic petrecut la CSM Râmnicu Sărat, în care s-a dat dreptate clubului.

Totodată, Stoichiciu a făcut adrese oficiale către ANAF şi către ITM, iar răspunsul e posibil să vină chiar mâine. 

Când toată lumea va vedea negru pe alb, ce se va întâmpla? S-ar putea ajunge la sesizarea organelor competente împotriva celor care au blocat întreaga activitate a CSM, spune directorul Cezar Stoichiciu.: "Consider că este un abuz al direcţiei economice din cadrul Primăriei Ploieşti faţă de CSM!"

                             ***

Bilanţul cutremurului declanşat de direcţia economică e catastrofal: Boxul riscă să fie dat afară, nu a fost plătită chiria nici la sala de forţă pe care o folosesc fetele de la handbal, iar mâine e reunirea lotului. De asemenea, n-a fost plătită nici paza la toate obiectivele aflate în administrarea CSM Ploieşti, stadionul Ilie Oană, bazinul Vega, Sala Olimpia sau Sala Doroftei. 

În acest moment, practic Clubul Sportiv Municipal Ploieşti este ca un titan îngheţat, incapabil să se mişte. Şi se prea poate ca unii să se bucure prea devreme!