Aţi aflat deja că foştii mari jucători ai Petrolului au fost obligaţi să ţină conferinţa de presă afară, pe aleea de la intrarea în incinta stadionului, pentru că nu li s-a permis accesul în sală, prin grija lui Vivi Răchită şi a primarului Dobre.
Tavi Grigore a înregistrat vineri o cerere la CSM Ploieşti, administratorul stadionului, prin care solicita să i se permită organizarea unei conferinţe de presă în sala destinată acestui scop. Astăzi, împreună cu Mircea Dridea, a fost din nou la CSM, unde hârtia i-a fost înapoiată cu specificaţia: Aşteptăm răspunsul domnului primar. Evident, răspunsul nu mai venit nici când s-a făcut 11, ora la care era programată conferinţa, nici în timpul ei, nici după aia.
Iar imaginea cu Mircea Dridea, Tavi Grigore, Şoni Pall, Edi Iuhas, Vasile Cosarek şi toţi ceilalţi pe la uşile stadionului nu poate fi decât absolut revoltătoare! De conceput!
Nu poate fi înţeles nici într-o mie de ani ce a fost în căpuşorul celor care au tratat cererea marilor petrolişi cu rea voinţă sau cel puţin cu indiferenţă. Să nu zică nimeni că Vivi Răchită sau primarul Dobre nu ştiau. Consilier al primarului, primul a fost sunat de la CSM în prezenţa lui Mircea Dridea. Răspunsul a fost că cererea nu are aprobare.
Doamne-fereşte! Este absolut incredibil ce se întâmplă la Ploieşti. Să-i vezi pe oamenii care au scris istoria Petrolului ţinuţi afară, marginalizaţi, obligaţi să târască de scaune prin curtea stadionului.
Oroarea, blasfemia nu i-au împiedicat să-şi spună punctul de vedere. Din fericire, în oraş mai sunt oameni care fac linişte când vorbeşte Mircea Dridea. Trebuie să fie, pentru că altfel luptăm degeaba pentru istorie şi ne mândrim cu tradiţia fără să înţelegem nimic.
Proiectul Petrolul 52 reuneşte foarte mulţi dintre foştii jucători ai Petrolului. Astăzi, de exemplu, alături de Mircea Dridea, au fost Tavi Grigore, Decu Crângaşu, Virgil Dridea, Sandu Pitulice, Eduard Iuhas, Alexandru Pall, Vasile Cosarek, Ion Cojocaru, Ruse, Constantin Pancu, Nuţă, Sebi Tudor, Paul Guşă, Nae Constantin, Gabi Călin, Mârzea.
Şi sunt mai mulţi în acest grup de iniţiativă Petrolul 52, aşa cum îl numesc cei care doresc să se implice în renaşterea Petrolului.
Ce vor să facă? Să-i ascultăm!
Tavi Grigore:
Grupul de iniţiativă Petrolul 52 doreşte să propună o soluţie pentru construirea unui nou Petrolul. Vrem să ne arătăm disponibilitatea în faţa autorităţilor locale pentru un proiect, vrem să arătăm că suntem o familie şi facem parte din familia Petrolului. Suntem aici cei care am contribuit la palmares, la istoria clubului şi vrem să ne punem la dispoziţie competenţele, experienţa noastră în slujba proiectului de formare a echipei. Vrem o echipă curată, fără imixtiuni politice, însă asta nu înseamnă că politicienii nu au voie la stadion. Noi nu avem culoare politică. Echipa va porni cel mai probabil din liga a patra. Fondurile iniţiale vor fi asigurate prin donaţii din partea noastră şi cu ajutorul unor firme apropiate acestui proiect. Proiectul va demara atâta timp cât autorităţile locale nu au în structură o societate care să se numească Petrolul Ploieşti. În momentul în care Petrolul se va înfiinţa, Petrolul ’52 nu mai are obiect. Proiectul nostru este un proiect iniţiat cu sufletul, un proiect care îşi doreşte unitate în gândire şi o apropiere de suporteri, pentru că nu ne dorim un proiect care să nu fie agreat, ci să găsim împreună cu autorităţile soluţiile pentru ca acest proiect să fie de succes..
Mircea Dridea:
Falimentul societăţii deţinute de Dan Capră poate dura o lună sau poate dura 2 ani. Şi atunci se crează un vid. Trebuie să-l acoperim şli, în momentul în care toate procedurile legate de marcă, siglă şi toate celelalte vor fi finalizate, să ne unim cu Primăria şi să apară marele Petrolul. Marele Petrolul, chiar dacă vom juca la Liga a patra sau la Divizia C. Fac precizarea că Petrolul 52 nu este o clonă. A fost format de un grup de foşti jucători în 2003, după fuziunea cu Astra, când a fost făcută acea vânzare către Oţelul Galaţi. Nu cerem nimic, dorim să prezervpm istorie, palmaresul, sigla. Noi i-am întins mâna lui Vivi Răchită. I-am spus în urmă cu puţin timp: Vivi, noi suntem 50, tu eşti singur. De ce nu vii lângă noi? Să reconstruim echipa cu toţii, împreună? Acum văd că nu avem aprobare să intrăm în sala de conferinţe... Aici suntem pe spaţiul public, n-au ce să ne facă. E mai bine la aer, am venit lângă tăticul nostru! (n.r. conferinţa s-a ţinut în faţa statuii lui Ilie Oană).
Sandu Pitulice:
Îmi pare rău, sunt trist că nu avem unde să vorbim, unde să exppunem ideile pentru renaşterea Petrolului. Ar fi trebuit să avem FC Petrolul Ploieşti în spate şi să discutăm despre o echipă a noastră, a tuturor, saă nu mai trecem prin aceste momente.
Virgil Dridea:
Am tot aşteptat să vină investitori, să vină şeici de poveste să bage bani la Petrolul. Noi oferim acum o soluţie, nu impunem nimic. Dar această soluţie trebuie să o dăm. Suntem obligaţi să o dăm, asta este puterea noastră, a celor care am jucat cu inima pentru Petrolul.