Michele Paolucci, un vârf de 29 de ani care a trecut pe la Udinese, Juventus şi Siena, a semnat cu Petrolul până în vara viitoare, urmând sa debuteze, cel mai probabil, în 2016 pentru echipa ploieşteană, anunţă sport.ro.

CV-ul său îl prezintă ca fiind, cu certitudine, unul dintre cei mai importanţi jucători sosiţi în Liga I în ultima vreme, chiar dacă nu a mai jucat din vară, când a fost legitimat la Latina. Produs al academiei de tineret a lui Juventus, atacantul de 1,82m a fost cedat in 2007 la Udinese, în schimbul lui Vincenzo Iaquinta, costul estimat al transferului fiind de 1,35 milioane de euro. Dupa ce a fost împrumutat la Atalanta şi Catania, Paolucci a revenit la Juventus, care a plătit 3,3 milioane de euro în schimbul său.

A semnat apoi cu Siena, unde a fost coleg cu Paul Codrea, marcând 9 goluri în 39 de meciuri pentru echipa italiană. A revenit la Juventus, unde a bifat patru prezenţe în Serie A. A fost împrumutat din nou la Palermo şi la Vicenza, impresionând cu 11 goluri marcate în 41 de partide pentru biancorossi. Paolucci are însă un CV excelent, cu 17 goluri marcate în 93 de meciuri din Serie A, transformându-l, cel puţin, pentru moment în unul dintre cei mai valoroşi jucători din Liga 1.