"Black Friday" a adus o "Super-Saturday" pentru jucătorii tricolori din circuitul ATP şi o super-performanţă pentru tenisul românesc: în 2015, finala de dublu a Turneului Campionilor are la start doi români, în echipe diferite, iar finala de duminică va da cu certitudine triumful unui tricolor.

Mai mult, după patru decade, România are din nou un număr unu mondial în tenis: pe Horia Tecău, cel care alături de olandezul Jean Julien Rojer încheie anul pe prima poziţie a echipelor de dublu. Tecău şi Rojer şi-au primit pe loc trofeul pentru numărul unu şi ar putea pleca cu două trofee în două zile.

Două victorii în minimum de seturi, mai lejer obţinute decât ar fi anticipat mulţi, au scris istoria unei finale de vis pentru jucătorii români. Perechea formată din Florin Mergea şi Rohan Bopanna (România / India, nr. 8) şi echipa Horia Tecău / Jean-Julien Rojer (România / Olanda), cap de serie numărul 2, se vor înfrunta duminică în finalaTurneului Campionilor de la Londra. Foşti coechipieri, foşti campioni la Wimbledon împreună, Horia şi Florin se luptă pentru titlul pe care până acum, niciun român nu l-a câştigat, la dublu.

Florin Mergea şi Rohan Bopanna au deschis ziua cu o victorie 6-4, 6-2 în faţa echipei numărului unu din ierarhia individuală a jucătorilor de dublu. Aşa cum s-a întâmplat şi în faţa lui Mike şi Bob Bryan, în meciul cu care "Dodo" şi "Bops" şi-au început aventura la Turneul Campionilor, a fost nevoie doar de o oră de evoluţie strălucitoare, cu o singură ezitare la serviciu pentru a consemna un rezultat uriaş în faţa perechii croato-braziliene, Dodig / Melo.

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au depăşit apoi complexul fraţilor Bryan, trecându-şi în cont un prim succes în faţa americanilor, detronându-i în acelaşi timp din fotoliul de lideri mondiali, cu o prestaţie încântătoare pe serviciu, care le-a făcut drumul uşor în fiecare meci până acum la Londra (cei doi nu au pierdut vreun set), cu retururi inspirate care au crestat urme adânci cu precădere în armura lui Mike Bryan şi alternativ, cu intervenţii prompte la fileu în momentele deficile ale partenerului şi pentru Juls şi pentru Horia.

Finala de dublu a Turneului Campionilor de la Londra va avea loc duminică, de la ora 17.30.