Simona Halep este principala favorită la competiţia de final de sezon din Singaporre. Românca în vârstă de 24 de ani va evolua în Grupa Roşie.

Rusoaica Maria Şarapova, care a ratat ultimele luni în circuitul WTA din cauza unor probleme de sănătate, va încrucişa racheta cu Simona Halep în Singapore.

Constănţeanca a pierdut toate cele cinci partide jucate împotriva frumoasei din Siberia, printre care şi două finale importante, la Roland Garros şi Madrid, ambele în 2014.

Va fi prima întâlnire dintre cele două în 2015.

Tot în Grupa Roşie va evolua şi poloneza Agnieszka Radwanska, pe care românca a învins-o în patru din ultimele cinci dueluri, însă numărul 5 mondial are şi ea patru victorii în confruntările directe.

În fine, Simona Halep o va întâlni în prima fază a competiţiei şi pe italianca Flavia Pennetta, proaspăta câştigătoare de la US Open. La New York, Pennetta a trecut lejer în semifinale de româncă, ducând scorul duelurilor în circuitul WTA la 4-1.

Singurul succes al Simonei a venit în acest an, la Miami.

În Grupa Albă se vor duela Garbine Muguruza (Spania), Angelique Kerber (Germania), Petra Kvitova şi Lucie Safarova (ambele din Cehia).

În urmă cu un an, la debutul său la Turneul Campioanelor, Simona Halep a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de americanca Serena Williams, care absentează de la ediţia din 2015.

Primele partide se dispută duminică, 25 octombrie.

Cele mai bune opt jucătoare ale anului vor împărţi, în Singapore, peste 7 milioane de dolari, învingătoarea urmând să plece în vacanţă mai bogată cu peste 1,8 milioane de dolari.