Au dreptate suporterii Petrolului. Echipa ploieşteană nu mai este nici pe departe cea care făcea ordine în Liga I. Acum, Petrolul a rămas la statutul de echipă de 1X2, aşa cum au sugerat fanii lupilor într-un banner agăţat în tribunele aproape goale ale stadionului din Mediaş.

Aproximativ 20 de ploieşteni au bătut drumul la Mediaş, au pus bannerul şi au plecat la pauză. Lupii n-au jucat însă foarte rău în prima repriză. Este clar, se simte presiunea, se simt problemele care au copleşit echipa. În plus, Gazul chiar avea pentru ce să lupte. Deţinătoare a licenţei UEFA pentru participarea în cupele europene, echipa din Mediaş trebuie să aibă cu totul alte priorităţi. Salvarea de la retrogradare, de exemplu. Cuţitul ajuns la osul ardelenilor s-a simţit printr-o atitudine agresivă, care, la început, le-a pus probleme ploieştenilor. Treptat, Petrolul a echilibrat. Chiar dacă jocul a fost alert, bilanţul primei reprize a fost slăbuţ: două şuturi bunicele trimise de Pastorini şi De Lucas.

După pauză, nebunie totală! Din ciclul ni se întâmplă numai nouă, în doar cinci minute, Petrolul a avut un penalti de care şi-a bătut joc Vasilache, după care a rămas în inferioritate numerică!

În minutul 67, jucătorul venit în iarnă a centrat, iar mingea l-a lovit în mână pe Zaharia. Din păcate, tot Vasilache a vrut să bată penaltiul. A trimis modest, iar Pleşca a respins în primă instanţă, după care a reuşit să reţină. Rednic l-a scos imediat şi l-a apostrofat, pe bună dreptate: Bă, tu nu ştii să baţi un penalti?! De fapt, tehnicianul s-a supărat foc pentru că nu Vasilache era desemnat să bată! De altfel, Rednic a anunţat, după meci, că fotbalistul va fi pedepsit.

A fost bine că a ieşit Vasilache, cel care ratase şi o ocazie uluitoare, cu câteva minute înainte de lovitura de pedeapsă. A fost însă foarte rău că a intrat şi Kronaveter, care, după doar 1 minut pe teren, a încasat direct cartonaşul roşu, deşi lovitura cu cotul aplicată unui adversar, în săritură, era mai mult de galben! Până la final, a ieşit în evidenţă Pecanha. Portarul Petrolului şi-a făcut datoria, respingând două şuturi periculoase, dând siguranţă apărării.

Petrolul a încheiat meciul în inferioritate numerică, dar a plecat de la Mediaş cu un punct. De data asta a fost X.

Gaz Metan Mediaş - Petrolul 0-0

Gaz Metan: Pleşca – Creţu, Velazquez, Vişam Buzean – Zaharia, Elton (83 Figliomeni) – Munteanu (72 Bekoe), Curtean, Petre (60 Llullaku) – Roman.

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Filip, Peteleu – Satli, De Lucas – Vasilache (69 Nepomuceno), Astafei (69 Kronaveter), Pastorini – Tchite (83 N’Koyi).