Povestea asta cu venirea lui Juan Angel Albin la Petrolul  nu trebuie privită din perspectiva poziţiei pe care el va evolua la echipa ploieşteană. Este o eroare dacă cineva spune că uruguayanul a venit pe un post care este bine acoperit la Petrolul. În primul rând, Contra este acela care a vrut ca Albin să ajungă la echipă şi, până acum, Cosmn a arătat că ştie exact ce vrea. Juan Angel Albin, pe care Contra îl ştie din perioada în care a evoluat la Getafe este unul dintre cei mai buni fotbalişti străini care au evoluat vreodată în România. Nu trebuie să îmi explice nimeni asta, pentru că l-am văzut jucând de foarte multe ori în campionatul Spaniei şi anul acesta în Copa Libertadores, pentru Nacional Montevideo. Aşa că nu exagerez cu nimic. Băiatul ăsta, de 27 de ani, poate fi folosit pe orice post din linia de trei din spatele vârfului împins, deşi e evident faptul că are cel mai bun randament în centru. Loveşte mingea foarte bine cu piciorul stâng, are viziune, este fotbalist de ultima pasă, ceea ce nu prea există în campionatul nostru. Nu mai spun că experienţa pe care a acumulat-o în Spania nu i-o poate lua nimeni. Şi genul ăsta de experienţă chiar contează. Omul ăsta nu a dat goluri cu nemiluita, dar nici nu le-a dat prin liga a doua din Scoţia sau prin campionatul din Luxemburg. Nu, el le-a dat în poarta Realului, de cinci ori, a Barcelonei, a Sevillei, a Valenciei. Or, golurile astea, contra unor astfel de echipe, nu le dă oricine.

Sigur, pe postul de mijlocaş ofensiv, în centru, în spatele vârfului împins, la Petrolul pot evolua mai mulţi jucători: Hamza, Marinescu, Teixeira. Numai că primii doi sunt accidentaţi, iar al treilea nu îi poate lua faţa lui Albin.

L-am urmărit cu atenţie pe uruguayan la primul impact cu spiritul Petrolului. El a fost prezent sâmbătă, la deschiderea pub-ului suporterilor petrolişti. A urmărit cu interes maxim imnul echipei, a stat de vorbă cu fanii şi a dat interviu pe stadionul Ilie Oană. Albin ştie cât de mult contează toate aceste aspecte, pe care mulţi le neglijează. El a înţeles că a venit la o echipă bună din România, cu suporteri ataşaţi, cam aşa cum sunt şi aceia ai lui Nacional Montevideo. E obişnuit să joace pe stadioane pline de fani pătimaşi şi ştie cam ceea ce are de făcut pentru a le da satisfacţie. Este şi aceasta un avantaj care poate conta. Albin este un câştig imens pentru Petrolul şi abia aştept să confirme asta, la meciurile oficiale. Personal, nu am niciun dubiu. Iar dacă Fernandez este atât de bun cum l-a prezentat colegul Radu Baicu, în care am încredere totală, atunci Petrolul va avea un plus ofensiv de luat în seamă în acest campionat.