Incredibil este impactul pe care l-au avut suporterii Petrolului Ploieşti în rândul susţinătorilor lui Vitesse Arnhem. În ciuda faptului că un suporter olandez a murit la Ploieşti şi în ciuda faptului că Petrolul a eliminat-o pe Vitesse chiar pe terenul echipei olandeze, printr-un gol marcat în prelungiri, fanii lui Vitesse par uniţi pe viaţă cu suporterii Petrolului. Ataşamentul lor pentru gruparea petrolistă este absolut remarcabil şi dovedit prin fapte, nu doar prin vorbe.

La meciul pe care Vitesse l-a avut programat ieri, pe teren propriu, cu Twente Enschede, una dintre forţele campionatului olandez, galeria lui Vitesse a afişat un banner de susţinere pentru Hamza Younes, atacantul Petrolului. Este un gest de un fair-play desăvârşit, pentru care olandezii merită tot respectul nostru. Oricum, bannerul le-a purtat noroc gazdelor, Vitesse câştigând cu 1-0, prilejuindu-i şui Twente prima înfrângere stagională.

Să nu uităm , însă, că toată această apropiere dintre galerii a plecat de la suporterii Petrolului, care au reuşit, astfel, să arate şi în Europa ce înseamnă susţinere adevărată pentru echipa favorită.

Dacă Petrolul a avut o campanie europeană bună, suporterii au avut-o, deja, excepţională!

foto: facebook