Piţurcă şi-a reziliat contractul cu Federaţia Română de Fotbal. După trei meciuri în campania de calificare la Euro 2016, în care am obţinut două victorii conjuncturale, Piţi pleacă. Nici nu contează unde, important este că pleacă.

România are nevoie acum de revigorare. De un antrenor care să nu se învârtească în cercul strâmt trasat de impresari, patroni certaţi cu legea şi cu bunul simţ. De un antrenor care să simtă un fior când îi cântă imnul , unul curajos, unul care să-şi modeleze jucătorii  după fotbalul european. Nu de un Dumnezeu, nici de Satana, ci de un om care simte şi, mai ales, care vrea să lupte.

Unul dintre candidaţi este Cosmin Contra. Antrenorul care a creat practic Petrolul ca echipă de succes a avut grijă ca, la prelungirea contractului cu lupii, să-şi pună două clauze de reziliere unilaterală. Una legată de echipa naţională, a doua, de celălalt vis al său, campionatul spaniol.

Piţurcă a stat prea mult la naţională, dar niciodată nu este prea târziu. Cosmin Contra ar putea fi cea mai bună soluţie pentru selecţionata României. Dacă şi-a făcut un contract asemănător la Getafe, atunci nu are nevoie decât de o ofertă.