Fără a fi cel mai înalt fotbalist din lotul Petrolului, Juan Angel Albin este fotbalistul din lotul petrolist care câştigă cele mai multe dueluri aeriene în care este implicat. Abilitatea uruguayanului la astfel de faze este conturată de modul în care îşi pregăteşte fiecare săritură la cap. Are o detentă impresionantă, pe care şi-a antrenat-o, în timp, dar  are şi cel mai bun timing, îşi alege cel mai bine momentul în care trebuie să se desprindă de la sol pentru a lovi mingea.

De foarte multe ori, când Albin este pe teren, Pecanha degajează direct pe traiectoria uruguayanului, tocmai pentru că Albin are cele mai multe şanse să câştige duelurile aeriene. În plus, plasamentul la fazele fixe, intuiţia în privinţa dezvoltării fazei de atac a adversarului sunt alte argumente pentru Albin.

Un fotbalist care este prieten bun cu mingea şi care ştie să o mângâie cu picioarele, dar şi să o plesnească, atunci când e cazul, Juan Angel Albin a demonstrat în meciurile jucate pentru Petrolul că ştie să evolueaze cu cap. La propriu, dar, mai ales, la figurat.