Bad Blue Boys, adevăratul grup ultras al fanilor lui Dinamo Zagreb, ar putea da o mână de ajutor Petrolului în tentativa de calificare în grupele Europa League. Este vorba, evident, despre un ajutor extrasportiv.

Milan B. este un croat care locuieşte în Zagreb şi este căsătorit cu o româncă, Alexandra. Nu este un pasionat al fotbalului, dar are amici care au aflat câteva lucruri interesante despre intenţiile unora dintre fanii lui Dinamo.

„Este adevărat, BBB a boicotat meciurile lui Dinamo, fiind împotriva lui Mamic. Ei consideră că Dinamo a ajuns să fie afacerea acestei familii şi că echipa le-a fost furată! Mulţi spun că nu vor veni la meci, dar unii vor să pună în aplicare un plan prin care echipa să piardă la masa verde cu 3-0, pentru a-i face rău lui Mamic. Nu spun că aşa va fi, dar unii s-au gândit la asta! Mie nu îmi place fotbalul, nu am fost la stadion niciodată, dar în oraş se vorbeşte despre meciul ăsta!”, ne-a declarat Milan B.

Acum, nu înseamnă că lucrurile vor sta aşa, pentru că vor fi luate măsuri suplimentare de siguranţă. Dar nici nu poate fi o ipoteză care să fie exclusă din start. Mai ales că, la meciul tur, de la Ploieşti, adevăraţii BBB nu au ajuns, ca să vedem ce intenţii au!

Pentru ca meciul să fie pierdut de Dinamo Zagreb la masa verde ar trebui ca fanii să invadeze terenul, să pună în pericol integritatea jucătorilor sau oficialilor, sau să găsească pârghiile necesare de a întrerupe alimentarea cu energie electrică, asta însemnând inclusiv anihilarea generatorului de rezervă.În toate aceste situaţii, Petrolul ar câştiga cu 3-0, la masa verde, suficient pentru calificare. Sau, privit din perspectiva BBB, eliminarea echipei lui Mamic din Europa League!

Întrebarea este: Ar fi în stare BBB să facă rău echipei favorite, doar ca să-i facă rău lui Mamic?

Greu de crezut, însă, că se va ajunge la aşa ceva, dar, oricum, este un motiv în plus de interes pentru acest joc.