Nu a fost deloc un meci simplu, în Oltenia, pentru Petrolul. Dar a fost un joc în care ploieştenii au arătat că au stofă de campioni şi pot câştiga chiar şi atunci când jocul scârţâie. Pentru că Petrolul are jucători de valoare, care pot face diferenţa. Fotbalul a dat puţin înapoi Petrolului după ce i-a luat mult în meciul cu Dinamo Zagreb. Cel mai important lucru, însă, este acela că Petrolul a redevenit lider şi a profitat de pasul greşit al Stelei. Ceea ce anul trecut nu prea a făcut!

Prima repriză nu a fost deloc una spectaculoasă, în primul rând din cauza Petrolului, care a folosit în premieră trio-ul Astafei – Albin – Priso, unul care nu avea cum să funcţioneze în aceste condiţii. Mai mult Mustivar şi Marinescu nu au avut nici ei cine ştie ce realizări în zona centrală, chiar dacă Marinescu a mai încercat câte ceva. Albin a fost singurul care a ştiut jocul, dar nu prea a avut cu cine. De altfel, el a şi marcat de la 25 de metri, cu un şut superb, golul fiind anulat de Tudor la semnalizarea asistentului Grigoriu. Dincolo de faptul co ofsaidul a fost milimetric, Tamuz nici măcar nu a atins mingea, dar, vezi Doamne, s-a aflat pe traiectorie şi l-a influenţat pe portar. Greu de crezut, pentru că Tamuz era la 16 metri. Dar, regulamentul aşa spune, şi aplicat doar în litera lui, pune ştampila de gol anulat just, pe o frumuseţe de gol al lui Albin.

În rest, o zbatere aiurea şi o accidentare nedorită a lui Fanchone, înlocuit timpuriu de Satli.

În partea secundă, Mutu şi Teixeira au intrat pe teren şi cvartetul ofensiv al Petrolului s-a refăcut. După o gafă a portarului craiovean, Albin a transformat magistral o lovitură liberă de la 17 metri, reuşind o atingere magică, prin care a trecut mingea peste zid şi a făcut-o să coboare rapid, în ciuda distanţei foarte scurte faţă de poartă. Asta ca să înţeleagă şi marii comentatori din studioul Look Tv, care au remarcat doar gafa portarului, de parcă orice lovitură liberă de la 17 metri e transformată în gol. 

În minutul 82, Satli a făcut o cursă excepţională pe stânga, a driblat doi adversari şi a pasat decisiv pentru Tamuz, care a punctat simplu, pentru 0-2, la capătul unei faze încântătoare.

O victorie de serviciu, cu două bijuterii de goluri şi după care un lucru e cert: Albin trebuie să fie rezervă doar dacă e accidentat sau suspendat!