Câştigătoarea Cupei Mondiale la fotbal, ediţia 2014 din Brazilia, a dat o lecţie care nu trebuie uitată. Faţă de varianta unui cantonament într-o bază deja existentă în Brazilia, nemţii au preferat să construiască una nouă, ridicată de la zero, lângă plajă, în timp record.

 După ce au vizitat 25 de hoteluri din mai multe oraşe, germanii au ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie ar fi construirea unui cantonament privat, departe de aglomeraţia oraşului.
 Nemţii au trecut imediat la treabă, au cumpărat un teren de 15.000 de metri pătraţi, pe care au construit 14 vile, cu câte 6 locuri, iar acest lucru a contribuit la unitatea de grup. Noul complex include şi alte facilităţi precum o piscină, un spa, o sală de mese, un centru fitness şi o sală de relaxare.

 Jucătorii au avut la dispoziţie biciclete, mese de biliard, ping pong şi darts, un cinematograf şi un teren de fotbal, toate construite în mare viteză, în doar câteva luni.
 În semn de recunoaştere pentru modul în care au fost primiţi, nemţii au hotărât să plătească sumele necesare pentru că terenul de fotbal din Santo Andre să fie renovat şi au decis să doneze brazilienilor baza de pregătire.
Costul total al investiţiei a depăşit 3 milioane euro.