Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat că nu duce o bătălie personală cu Victor Ponta, însă a punctat că există posibilitatea ca şeful PSD să devină principalul reprezentant al lucrurilor împotriva cărora luptă.
"Eu nu am o bătălie personală cu Victor Ponta. S-ar putea, mai trag nădejde că poate nu se va întâmpla chiar aşa, dar s-ar putea ca Victor Ponta să devină principalul reprezentant al lucrurilor împotriva cărora lupt", a spus Antonescu la Realitatea TV.
Întrebat de ce PNL nu a ieşit de la guvernare în momentul în care PSD a încercat să promulge legile amnistiei sau graţierii sau începerea exploatării Roşia Montană, Antonescu a spus: "Noi nu am plecat atunci de la guvernare, dar nici legile respective nu au trecut, nici amnistia, nici Roşia Montană, nici descentralizarea aşa-zisă a porturilor şi a Poliţiei Române, noi ne-am opus acestor lucruri şi bine am făcut. Sigur că nu rupi uşor o astfel de alianţă, o alianţă cu aproape 5 milioane de voturi nu o rupi cu uşurinţă, nu o rupi pentru că oamenii şi-au dat votul să faci ce ştii, să stai împreună, şi până când n-am pierdut ultima speranţă, până în al 12-le ceas nu am plecat. Noi ne-am opus atunci când lucrurile nu erau în programul de guvernare. Sigur că n-am vorbit cât puteam vorbi, sigur că nu am adus în public toate disputele. Eu minciuni alături de Victor Ponta şi împreună cu USL nu am spus".
Totodată, Antonescu a afirmat că nu doreşte să renege alianţa politică din care PNL a făcut parte alături de PSD şi PC, menţionând că nu a trebuit ca liberalii să iasă de la guvernare pentru a spune nu social-democraţilor.
"Eu, şi asta este şi poziţia celor mai mulţi dintre colegii mei liberali, noi nu obişnuim, având o istorie lungă, să rupem foi din cartea de istorie, nu obişnuim să retuşăm fotografiile ca la comunişti. (...) Cu atât mai puţin dorim să ascundem sau să renegăm un gest politic cu o alianţă politică pe care am făcut-o. Lucrurile astea nici nu merită şterse, am avut bune intenţii, am făcut nişte lucruri pe care le considerăm bune în timpul guvernării, am făcut pesemne şi greşeli, dar mai ales nu a trebuit să ieşim de la guvernare ca să spunem nu PSD-ului", a declarat Antonescu.
El a mai precizat că regretă ruperea USL pentru că un astfel de proiect se face o dată la foarte mulţi ani, punctând că România nu a avut niciodată o majoritate legitimă atât de mare cât cea pe care a reuşit să o obţină USL.