Consilierii PNL, PSD şi Pro România din Consiliul Local Timişoara au votat marţi o hotărâre prin care obligă Primăria să publice copii ale actelor de identitate ale primarului, viceprimarului, consilierilor şi personalului cu funcţii de conducere.

 

Potrivit unui comunicat al USR-PLUS consilierii formaţiunii nu au votat, acuzând că este vorba de un act ilegal şi neconstituţional.

 

Secretarul General al Primăriei Municipiului Timişoara a anunţat că hotărârea excede cadrul legal, nu a fost avizat şi nici contrasemnat de Secretarul General, din această cauză fiind susceptibil de contestare a legalităţii, cel puţin din motive de procedură.

 

"Nu am întâlnit niciun cetăţean care să ceară să-mi vadă buletinul, cetăţenii vin la mine cu problemele şi ambiţiile lor. Ştiţi care este contextul politic al acestui proiect: unii nu pot să accepte o realitate legală că Timişoara are un primar legitim ales. Şi este în regulă să nu accepte asta, dar aţi aruncat acest proiect în acest pretins vid de legitimitate. Nu este vorba despre transparenţă, ci despre un război politic penibil al unor persoane care nu pot accepta că timişorenii au făcut o alegere. Lăsaţi ipocrizia şi apucaţi-vă să faceţi treabă pentru timişoreni", a declarat primarul Timişoarei Dominic Fritz.

 

"Aleşii Timişoarei şi angajaţii PMT au trecut prin vot, prin validarea instanţelor ori prin concursuri şi selecţii conform legilor din România, le-au fost deja verificate datele, altfel nu ar fi putut să ajungă acolo unde sunt astăzi. Administraţia publică este guvernată de legi şi de Constituţia României, nu de interesele electorale ale contracandidaţilor lui Dominic Fritz, Robu şi Craina, sau ale coaliţiei PNL-PSD-Ponta", a declarat Paula Romocean, consilier USR-PLUS.

 

O altă hotărâre adoptată de Consiliul Local Timişoara prevede ca cei din conducerea Primăriei municipiului sunt obligaţi să îşi publice diplomele de studii. Proiectele de hotărâre care prevăd ca reprezentanţii conducerii Primăriei Timişoara să îşi publice diplomele de studii, respectiv domiciliul au fost iniţiate de consilierul PRO România Marius Craina şi nu au avut avizul secretarului general al Primăriei, Caius Şuli.

 

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro