Tot mai multe şcoli îşi închid porţile şi trec în scenariul roşu, de învăţământ exclusiv online, din cauza elevilor, cadrelor didactice sau părinţilor infectaţi cu coronavirus.

Spre exemplu, la Ploieşti sunt deja închise Colegiul Regina Maria, Colegiul Alexandru Ioan Cuza, Liceul Toma Socolescu, Colegiul Mihai Viteazul şi o mulţime de alte şcoli gimnaziale. În aceeaşi situaţie se află zeci de grădiniţe, şcoli şi licee din întreg judeţul Prahova, iar situaţia se repetă în foarte multe alte judeţe.

Situaţia nu îl îngrijorează pe preşedintele Klaus Iohannis, care în disperarea de a-şi vedea instalat "guvernul său"  nu bagă în seamă cele peste 5000 de noi infectări zilnice din România şi nici oraşele reşedinţă de judeţ care sunt în scenariul roşu. Organizarea alegerilor locale în 27 septembrie a însemnat dublarea numărului de îmbolnăviri, iar această situaţie s-a văzut prin saltul noilor infectări. Dacă înainte de 27 septembrie ne speriam la anunţul de 2500 de noi îmbolnăviri, acum la mai puţin de o lună de la alegeri sărim zilnic pragul de 5000 şi asta nu mai sperie pe nimeni....sau cel puţin nu îi mai sperie pe politicienii disperaţi să câştige alegerile parlamentare, călcând pe cadavre!

    Din păcate, toată această iresponsabilitate a preşedintelui liberal a însemnat până acum peste 6200 de decese şi peste 200.000 de persoane infectate de la începutul pandemiei în România. 

     In rest, vorba lui Neculai Constantin Munteanu, spekerul de la Europa Libera : " Sa auzim numai de bine !" ! Oare ?