Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, sâmbătă, la Sinaia, că Laura Codruţa Kovesi trebuie tratată ca oricare alt cetăţean anchetat în România, acesteia aplicându-i-se prezumţia de nevinovăţie. Tăriceanu apreciază că, dincolo de acuzaţiile care i se aduc fostei şefe a DNA, ”cea mai gravă a fost corupţia de putere”.
„Eu cred că Laura Codruţa Kovesi, până la urmă, nu este mai egală decât...Suntem toţi cetăţeni egali, cu aceleaşi drepturi şi obligaţii. Aşa cum s-a întâmpat şi în trecut când au fost tot felul de persoane care au făcut obiectul unor anchete şi lumea a găsit firesc că acest lucru se întâmplă, România şi-a asumat între multe alte lucruri obiectivul de combatere a corupţiei. Au fost aduşi la Procuratură şi trimişi în instanţă, marea majoritate, cei care au fost acuzaţi de fapte de corupţie. Ce pot să vă spun în legătură cu doamna Kovesi, la dânsa, nu ştiu dacă cel mai grav este că am citit că ar fi primit o geantă sau mai multe, poşete. Nu asta e cel mai grav. La doamna Kovesi, problema cea mai gravă, pe care eu o consider, a fost corupţia de putere” a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, la Sinaia.
Preşedintele Senatului a explicat că prin corupţie nu se îneţelge doar faptul de a primi un bun material, ci corupţie înseamnă şi corupţia de putere pe care a definit-o ca find „nesocotirea principiilor de drept şi constituţionale într-o ţară, nu numai în România, în general”.
Tăriceanu a spus că acest tip de corupţie, cea de putere, duce la abuz.
Şeful Senatului a spus că şi în cazul Laurei Codruţa Kovesi este valabil principiul prezumţiei de nevinovăţie şi că acesta „trebuie să fie tratată la fel cum avem pretenţia să fie trataţi toţi cetăţenii într-o ţară în care funcţionează domnia legii”.