În vârstă de 24 de ani, Mara Mareş este cea mai tânără deputată din noul Parlament al României. Ea a fost aleasă pe listele PNL, relatează Digi24.ro.

Mara Mareş a fost prima pe lista PNL Braşov şi a reuşit astfel să intre în Parlament, obţinând un mandat pentru Camera Deputaţilor.

Mara Mareş este din Făgăraş, dar a făcut liceul şi facultatea în Marea Britanie. După ce a terminat liceul St. Clare’s din Oxford a urmat cursurile Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London.

De aproximativ un an activează în organizaţia de tineret a PNL.

„Mă califică pregătirea – pentru că drumul ăsta vine cumva ca o urmare firească a ce am studiat eu – entuziasmul, energia, puterea de muncă”, a declarat Mara Mareş pentru Digi24.

Tatăl ei este consilier judeţean şi a condus filiala Făgăraş a PDL: „Mereu am fost fascinată de politică. Ţin minte când eram copil şi mă uitam la televizor şi vedeam Parlamentul, spuneam: „A, aşa vreau şi eu să fiu când o să cresc mare””.

Înainte de alegerile parlamentare, mai mulţi membri ai PNL au criticat prezenţa unor persoane fără experienţă pe locurile eligibile, în detrimentul unor PNL-işti cu experienţă în activitatea parlamentară.

De exemplu, Radu F. Alexandru, Gheorghe Ialomiţianu, Traian Igaş, Radu Carp, Puiu Haşotti şi Mariana Câmpeanu nu au mai apucat locuri pe listele PNL.

Alina Gorghiu,fostul lider al PNL, a declarat la acea dată că selecţia nu a fost uşoară, însă a fost dusă la bun sfârşit. Ea le-a mulţumit celor din partid care au înţeles nevoia de oameni noi în politică.

Noul Parlament, votat în 11 decembrie, îşi va începe mandatul la începutul săptămânii viitoare.