Zilele vicepremierului Liviu Dragnea în Guvern par a fi numărate. Tot mai mulţi lideri ai PNL au început să facă presiuni pentru ca Dragnea să urmeze modelui lui Varujan Vosganian şi să părăsească Executivul.

Deocamdată social-democraţii nici nu vor să audă, dar sunt destule voci în PSD care susţin că menţinerea vicepremierului în Guvern aduce prejudicii de imagine formaţiunii politice.

Liberalii sunt mult mai duri şi sunt nemulţumiţi de faptul că în cazul Dragnea nu a fost aplicată aceeaşi soluţie ca în cel al lui Vosganian. Ei solicită, deocamdată neoficial, demisia lui Liviu Dragnea pentru a nu mai impliva Guvernul într-un scandal mediatic.

Posibilitatea unei măsuri de retragere a lui Dragnea din Guvern au fost evocate şi în cadrul întâlnirilor informale ale USL, dar deocamdată Dragnea e ţinut în braţe de baronii PSD. O decizie însă va fi luată după ce va creşte încet încet şi sigur presiunea externă pentru că vorba unul senator PSD: "E totuşi vicepremier şi dă ca dracu prezenţa lui acolo cercetat penal".