Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, că Adunarea Politică a PPE a aprobat cooptarea PNL şi a PMP în PPE, cerând totodată PMP să spună ce va face în turul II de scrutin al prezidenţialelor, "astfel încât PPE să aibă garanţia că proiectul unificării dreptei va fi dus până la capăt".

" Adunarea Politică a PPE a votat cooptarea atât a PNL, cât şi a PMP în PPE, ceea ce încununează efortul făcut de PDL. Este un moment aşteptat pentru unificarea dreptei. PPE susţine democraţia şi a acceptat PMP cerându-le clar să spună ce vor face în al doilea tur de scrutin astfel încât PPE să aibă garanţia că proiectul unificării dreptei va fi dus până la capăt", a precizat Boagiu, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte PPE.

Ea a spus că cei de la PMP, reprezentaţi de Siegfried Mureşan, au confirmat că în turul al doilea vor vota cu partidele de centru dreapta, ceea ce "pentru PPE este o garanţie că socialiştii vor fi învinşi în alegerile prezidenţiale".

Votul în Adunarea Politică a PPE a indicat o abţinere pentru intrarea PNL, nefiind înregistrate voturi contra sau abţineri în cazul PMP.

(CI)