Senatorul PSD Gabriela Firea, purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a partidului, a declarat, într-o conferinţă de presă că, congresul Partidului Social Democrat din 12 septembrie va reuni aproximativ 30.000 de participanţi şi va fi în sistem de videoconferinţă. Nu se ştie încă cu exactitate dacă locul de desfăşurare al congresului va fi Alba Iulia.

"Vineri, 12 septembrie, vor avea loc după-amiază, în jurul orei 16,00, toate conferinţele judeţene cu cele 42 de organizaţii ale PSD din ţară. Imediat după aceste conferinţe judeţene va începe congresul partidului, practic, la care vor participa pe sistem de videoconferinţă toate cele 42 de organizaţii din ţară — aproximativ 30.000 de participanţi, care vor fi validaţi de conferinţele judeţene. Într-adevăr va fi o noutate, sperăm să aibă şi impact, pentru că PSD este un partid mare, un partid care este, cel puţin după toate datele pe care le avem, îndrăgit şi de tineri şi de persoane cu mai multă experienţă şi trebuie să organizăm un eveniment care să ne reprezinte", Gabriela Firea adăugând că detaliile finale nu sunt încă stabilite.

 Social-democrata şi-a exprimat opinia cu privire la ultimele declaraţii ale preşedintelui Traian Basescu spunând că este regretabil că un preşedinte de ţară găseşte de cuviinţă "să exporte o dispută internă şi anumite detalii de precampanie electorală în exterior". "Aşa cum ştim din presa europeană, toate ţările au mers la Bruxelles cu un candidat susţinut, agreat, de întreaga clasă politică, şi nu neapărat prin consultări şi prin strategii comune, ci prin acceptare, pentru că acesta este jocul democratic. Când eşti la putere şi reprezinţi Guvernul, ai conform legii posiblitatea să propui un comisar european. Când eşti în opoziţie, îl accepţi ca atare, dar nu îl denigrezi, pentru că mergând cu astfel de mesaje negative în exteriorul ţării, nu faci decât să loveşti şi în imaginea ţării pe care o reprezinţi. Este deranjant şi regretabil faptul că un preşedinte de ţară se coboară la acest nivel şi ajunge să-şi denigreze propria ţară insultând o propunere de candidat pentru a fi comisar european. Nu trebuie să se ajungă la acest lucru", a explicat  Gabriela Firea, fiind întrebată despre o posibilă acuzare a şefului statului în privinţa faptului că ar fi intervenit la Comisia Europeană împotriva propunerii de comisar european în persoana Corinei Creţu. (CC)