Omul de afaceri Dan Adamescu, arestat în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, rămâne în detenţie, a decis, miercuri, instanţa supremă, care a respins contestaţia acestuia faţă de măsura preventivă.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 6 iunie, arestarea preventivă a lui Dan Adamescu, în dosarul în care acesta este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună în dosare de insolvenţă soluţii favorabile unor firme la care omul de afaceri era acţionar.

Magistraţii Curţii de Apel au arătat, în motivarea deciziei de arestare, că Adamescu a luat legătura cu un martor "esenţial", s-a asigurat că acesta va fi însoţit de avocaţi la DNA şi i-a cerut să nu divulge informaţii despre coruperea judecătorilor, încercând astfel să influenţeze ancheta.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii decembrie 2013, Dan Adamescu ar fi dat, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro şi, respectiv, 5.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care Adamescu era acţionar.

Adamescu ar fi dat banii unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar, au arătat procurorii.