Trei militari ucraineni au fost răniţi într-un asalt la care au participat aproximativ 300 de militanţi proruşi, la Luhansk. Separatiştii au folosit arme automate, mortiere şi lansatoare de rachete, spun autorităţile de la Kiev. În acest timp, liderii ucraineni încearcă să obţină sprijin occidental pentru soluţionarea conflictului. 

Militanţii proruşi din estul Ucrainei au organizat cel mai mare atac asupra forţelor guvernamentale de până acum. Separatiştii au bombardat poziţiile armatei ucrainieane timp de 10 ore, însă atacul a fost până la urmă respins. Proruşii îi ameninţă acum pe vameşii ucrianieni că vor fi atacaţi din nou dacă nu vor abandona punctele de frotieră. În urma atacului, autorităţile ucrainiene vor să întărească graniţa de est a ţării pentru a opri aprovizionarea cu armament a rebelilor.

Liderii ucrainieni încearcă să obţină sprijinul Occidentului în vederea soluţionării crizei din est. Statele membre NATO dau asigurări că vor sprijini noile autorităţi de la Kiev.
Autorităţile de la Kiev iau în considerare inclusiv varianta introducerii legii marţiale în estul ţării pentru a putea soluţiona criza.