Un feribot care transporta circa 200 de persoane s-a scufundat în fluviul Meghna, din Bangladesh, relatează Mediafax. Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în naufragiu.
Responsabilii operaţiunilor de salvare au anunţat că nu au reuşit să redreseze feribotul MV Miraz, care transporta aproximativ 200 de pasageri şi se află pe malul fluviului Meghna.

"Numeroşi pasageri s-au refugiat pe punţile inferioare ale navei, pentru a se apăra de vântul puternic, însă au rămaşi blocaţi. Majoritatea corpurilor ar putea fi găsite în interiorul feribotului", a declarat responsabilul pentru traficul fluvial, Shamsuddoha Khandaker. "Bilanţul se ridică în prezent la 22 de morţi, dintre care 12 femei şi copii", a adăugat el.

Aproximativ 40 de persoane au reuşit să revină la mal înotând sau au fost salvate de pescarii aflaţi în zonă în momentul naufragiului.
Numărul exact al pasagerilor aflaţi la bord nu este cunoscut, în condiţiile în care feriboturile transportă în cele mai multe cazuri persoane peste capacitatea oficială.

Shamsuddoha Khandaker a precizat că feribotul naufragiat putea transporta 500 de pasageri, însă anchetatorii estimează că în momentul accidentul, produs în districtul Munshiganj, la aproximativ 50 de kilometri de capitala Dacca, la bordul navei se aflau între 150 şi 200 de persoane.

Accidentele de acest tip sunt frecvente în Bangladesh, iar experţii denunţă lipsa măsurilor de securitate şi supraîncărcarea navelor.