Cel puţin 14 persoane au murit în urma naufragierii unei ambarcaţiuni cu imigranţi clandestini la bord între coastele Libiei si cele ale insulei italiene Lampedusa, a anunţat Marina Militară italiană, potrivit căreia peste 200 de persoane au fost salvate, relatează MEDIAFAX.
   
Naufragiul s-a produs la ora 11.00 GMT (14.00, ora României) la aproximativ o sută de mile marine (160 de kilometri) de insula italiană Lampedusa şi la 50 de mile marine (80 de kilometri) de coastele Libiei, a precizat un purtător de cuvânt al Marinei Militare, angajată în operaţiunea de salvare "Mare Nostrum".
Primăriţa din Lampedusa, Giusi Nicolini, a confirmat  că 14 persoane au murit, iar alte "215 au fost salvate".
   
O ambarcaţiune ce părea a fi în pericol a fost detectată în cursul după-amiezii de un avion al Pazei de Coastă aflat în patrulare deasupra Canalului Siciliei. O navă comercială a fost prima care a intervenit.
Potrivit presei italiene, 400 de persoane s-ar fi aflat la bordul ambarcaţiunii.
   
Într-un comunicat, Marina italianã a precizat că a trimis în zonă fregata Grecale şi nava de patrulă Sirio, cu personal medical la bord.
   
"Avem mijloace legale în Europa pentru a evita pe viitor acest tip de dramă", a reacţionat pe Twitter comisarul european pentru Afaceri Interne, Cécilia Malmström, în timp ce Martin Schulz, candidat la Preşedinţia Comisiei Europene, s-a declarat  "şocat".