Trenurile care ar fi trebuit să plece sau să ajungă miercuri dimineaţă, între orele 07.00 şi 09.00, în Gara de Nord vor înregistra întârzieri între 120 şi 180 de minute, din cauza protestului angajaţilor CFR, cea mai mare întârziere fiind înregistrată pentru un tren care venea de la Satu Mare.

În intervalul orar 07.00 - 08:38, din Gara de Nord ar fi trebui să plece zece trenuri, pentru acestea fiind anunţate întârzieri cuprinse între 120 şi 180 de minute.

Cea mai mare întârziere, de 180 de minute, este înregistrată pentru un tren care are ca destinaţie Braşov şi care ar fi trebuit să plece la ora 07.00, urmat de un tren cu destinaţia Piteşti, care are o întârziere de 120 de minute şi de cele care ar fi trebuit să plece la 07.20, respectiv 07.25, către Constanţa şi Urziceni, care vor pleca cu 100 de minute mai târziu.

Cu 90 de minute mai târziu va pleca şi trenul către Bacău, iar o întârziere de 80 de minute înregistrează şi trenul programat să plece către Roşiori Nord la ora 07.45. Întârzieri de până într-o oră vor mai avea la plecare trenurile cu destinaţia P. Kretzulescu H., Galaţi, Braşov şi Ploieşti Sud.

La trenurile care ar fi trebuit să ajungă în Gara de Nord între orele 07.16 şi 08.07 sunt anunţate întârzieri cuprinse între 60 şi 180 de minute, cea mai mare întârziere fiind pentru un tren care vine de la Satu Mare.

Întârzieri de 125, respectiv 120 de minute vor avea trenurile din Braşov şi Ploieşti Sud, iar un alt tren care vine de la Vatra Dornei Băi va ajunge la gara de Nord cu 115 minute mai târziu. De asemenea, întârzieri de peste 100-110 minute mai sunt anunţate pentru trenurile care vin de la Ploieşti Sud, Timişoara Nord, P. Kretzulescu H. şi Craiova, iar trenurile de la Slănic şi Piteşti vor avea întârzieri de peste o oră.

Un număr de 131 de trenuri de călători au fost oprite în staţii, miercuri, de la ora 07.00, în urma protestului angajaţilor, cele mai multe fiind din regionalele Bucureşti, Craiova, şi Iaşi, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al companiei CFR, Oana Brânzan.

"La ora 7.30, conform graficului, 131 de trenuri de călători au fost oprite în staţii, pe întreaga reţea naţională", a spus Oana Brânzan.

Dintre cele 131 de trenuri oprite în staţii, 36 sunt din regionala Bucureşti, 20 din regionala Craiova, 19 din regionala Iaşi, 15 din regionala Timişoara, câte 12 din regionalele Galaţi şi Constanţa, nouă din regionala Cluj şi opt din regionala Braşov, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR.

Oana Brânzan a menţionat că, într-o zi normală, în circulaţie sunt 1.600 de trenuri de călători.
Feroviarii au oprit lucrul miercuri dimineaţă şi timp de două ore circulaţia pe calea ferată este blocată, protestul având loc, potrivit sindicaliştilor, în urma eşuării negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă.

Trenurile de călători aflate în mişcare au fost oprite în prima staţie de pe traseu, iar cele care aveau ora de plecare după 7.00 au rămas în staţii până la ora 9.00, când, treptat, va fi reluată circulaţia feroviară.