Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a fost „săltat” de mascaţi pentru a fi dus la sediul DNA, în timp ce lua masa într-un restaurant din zona Herăstău. Opt mascaţi, însoţiţi de un procuror, s-au prezentat la masa primarului şi i-au prezentat mandatul de aducere, rugându-l să îi însoţească.

DNA a anunţat, marţi, că procurorii fac percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.

"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011 - 2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local", se arată întră-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, ca urmare a autorizării de către instanţă, sunt făcute percheziţii la 12 adrese din municipiile Constanţa, Bucureşti şi din judeţul Dâmboviţa, una dintre acestea fiind la sediul unei instituţii publice.

În această cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Anterior, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa lui Radu Mazăre, din Mamaia, aflată pe malul lacului Siutghiol, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie.