Ministrul propus pentru portofoliul Energiei, Răzvan-Eugen Nicolescu, a primit, marţi, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Răzvan-Eugen Nicolescu a primit votul favorabil din partea a 36 de membri votanţi, în timp ce şapte voturi au fost împotrivă şi trei abţineri.

Ministru delegat pentru Energie a fost audiat de către Comisia pentru industrii şi servicii respectiv Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, precum şi Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului din Senat.

Răzvan Nicolescu a fost propus, la 3 martie 2014, ministru delegat pentru Energie în Guvernul Ponta III. În vârstă de 36 de ani, Nicolescu este vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER).

În 2009, a fost desemnat de către Consiliul Uniunii Europene în Consiliul de Supraveghere al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie. De asemenea, Nicolescu este şi director de afaceri publice şi reglementare al Petrom.