Cristina Coteanu, fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, va deschide lista formaţiunii belgiene FDF la alegerile europarlamentare din mai, scrie publicaţia „La Capitale”.

Liderii FDF (Federaliştii Francofoni Democraţi) au prezentat-o, vineri, într-o conferinţă de presă pe Cristina Coteanu, care va deschide lista formaţiunii la europarlamentarele din mai. Cristina Coteanu, având naţionalitate română şi franceză, are, la 35 de ani, un CV „care ar face gelos orice jurist european aflat la vârsta pensionării", notează publicaţia belgiană.

Coteanu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi pe cea a Universităţii Libre din Bruxelles. Totodată, are un doctorat la Queen Mary College al Universităţii din Londra.

Este membră a Biroului Executiv al PIR (Public Interest Registry) pentru Europa - cu sediul la Reston (Virginia) în Statele Unite, precum şi al Comisiei de drept european al Baroului din Bruxelles, al Centrului internaţional de arbitraj şi mediaţie, dar şi al Asociaţiei de arbitraj cu sediul la Paris. Ea a reprezentat MAE din Luxemburg, în cadrul unui proiect privind reforma justiţiei din Turcia. Cristina Coteanu a fost numită ca secretar de stat în cadrul Ministerului de Justiţie la 28 ianuarie 2005 pentru ca la 2 mai acelaşi an să fie eliberată din funcţie de premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

În 2013, ea a candidat pentru funcţia de judecător din partea României la CEDO, dar nu a prins lista principală după audierile Comisiei de selecţie din Ministerul Justiţiei.