Mai mulţi cetăţeni din comuna vasluiană Pungeşti şi activişti de mediu protestează în continuare faţă de decizia Chevron de a amplasa prima sondă de explorare a gazelor de şist, dar şi în privinţa prezenţei masive a jandarmilor în zonă, un grup de protestari mergând, joi, la primăria din localitate pentru a-l „colinda“ pe edilul Mircia Vlasă, potrivit Agerpres.

Cetăţenilor li s-au alăturat deputatul de Vaslui Tudor Ciuhodaru, consilieri locali din mai multe comune ale judeţului şi primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş. 'Sunt mereu printre oamenii din Pungeşti, m-am alăturat mereu protestelor, din cauză că nu suntem sub nicio formă de acord cu explorarea şi exploatarea gazelor de şist. Oamenii aceştia nu fac altceva decât să-şi apere pământul, să lupte pentru viitorul lor şi al copiilor lor', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş.

Grupul respectiv s-a lovit de refuzul jandarmilor prezenţi în zonă de a-i lăsa să meargă în grup organizat la primărie. 'A trebuit să ocolim o distanţă foarte mare pentru a ajunge la primărie. Oamenii au vrut să-şi exprime încă o dată nemulţumirea faţă de ceea ce se întâmplă în comuna lor, dar nu au fost lăsaţi să meargă pe drumul judeţean, între localităţile Siliştea şi Pungeşti', a declarat Marius Ignat, unul dintre protestatari.

La Pungeşti, 13 persoane se află în greva foamei, în tabăra amenajată pe islazul sătesc din localitatea Siliştea. Pe data de 24 decembrie au declarat că au intrat în greva foamei un număr de 20 de cetăţeni din Pungeşti şi activişti de mediu, dar o parte au renunţat la protest.

Reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat pe 8 decembrie 2013 că Pungeşti a fost declarată „zonă specială de siguranţă“ din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari ar fi distrus gardurile amplasate pe terenul concesionat de Chevron, unde se lucrează pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţ.