Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au dat mâna, marţi, în hotelul Capella din Singapore, devenind astfel primul preşedinte în funcţie din istoria Statelor Unite care se întâlneşte pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord.

Cei doi lideri s-au întâlnt pe insula Sentosa, în Singapore, după luni de negocieri diplomatice. Aceştia vor discuta despre reducerea tensiunilor militare şi denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează site-ul postului BBC.

În discuţiile avute cu presa, preşedintele american a sugerat că va avea o "relaţie extraordinară" cu liderul de la Phenian.

"Mă simt foarte bine. Vom avea o discuţie extraordinară care va avea un mare succes", a declarat Donald Trump.

Cei doi lideri au părut să fie foarte relaxaţi înainte de întâlnire.

"Nu a fost uşor să ajungem aici. Au fost obstacole, dar le-am depăşit ca să ne aflăm aici", a declarat Kim Jong-un.

Secretarul de Stat Mike Pompeo, consilierul pentru probleme de securitate naţională John Bolton şi şeful Statului Major l-au însoţit pe preşedintele american Donald Trump la summitul istoric cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, care se desfăşoară în Singapore, relatează site-ul postului CNN.

"Vom avea succes! Aştept cu nerăbdare să lucrez cu tine. Vom reuşi", a declarat Donald Trump, stând în faţa liderului de la Phenian.

Cei doi lideri au început deja a doua serie de discuţii, după ce prima s-a încheiat de dimineaţă.

Kim Jong-un este însoţit de vicepreşedintele Comitetului Central al Partidului Muncitorilor, Kim Yong Chol, şi de ministrul nord-coreean de Externe Ri Yong Ho.

Donald Trump şi Kim Jong-un şi-au încheiat prima rundă a discuţiilor printr-o plimbare. După încheierea primei sesiuni, Donlad Trump a declarat că aceasta s-a desfăşurat "foarte, foarte bine".

"O relaţie excelentă", a declarat Trump de la balconul hotelului Capella.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu a oferit un răspuns atunci când a fost întrebat, în cadrul summitului cu preşedintele Donald Trump, dacă Phenianul va renunţa la dezvoltarea armelor nucleare, relatează site-ul postului CNN.

Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă a sugerat că el şi Kim Jong-un vor rezolva disputele privind programul nuclear al Coreei de Nord.

"Lucrând împreună vom rezolva această problemă", a declarat Donald Trump. Acesta a afirmat că cei doi lideri "vor reuşi să rezolve o mare dilemă".