Poliţiştii din Olt fac, marţi, 17 percheziţii în Bucureşti şi în 6 judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. Administratorul unei firme din judeţul Olt este bănuit că ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăţi comerciale, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat,

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efac, marţi, 17 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţele  Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu şi Ilfov.

Acţiunile au loc la la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

La acţiune participă peste 70 de poliţişti din Olt, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu şi Ilfov.

În fapt, administratorul unei firme din judeţul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăţi comerciale, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A..

Plăţile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror provenienţă nu a putut fi justificată, au fost tranzacţionate ulterior către instiţutii şi unităţi administrativ-teritoriale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

Vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, persoanele depistat urmând a fi  duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru audieri.