S-a ajuns la scene dramatice, vineri noapte, în Bistriţa Năsăud, unde doi poliţişti au fost chemaţi să stingă un conflict. Suspectul ridicat pentru explicaţii l-a rănit pe unul dintre agenţi cu o bată, iar celălalt poliţist a scos arma.

Agresorul a fost împuşcat şi a ajuns în stare gravă la spital, unde a murit după câteva ore.

Un apel la 112 anunţa vineri seară un scandal în curtea unei familii din Sângeorz Băi. La faţa locului au fost trimişi doi poliţişti, care au decis să ducă la secţie un tânăr de 25 de ani. În drum spre maşină însă, suspectul l-a atacat pe unul dintre agenţi.

Crina Sîrb, purtător de cuvânt IPJ Bistriţa Năsăud: ”În momentul în care a încercat să îi conducă la unitatea de poliţie pe cei doi agresori, acesta i-a lovit în cap cu o bâtă pe cei doi poliţişti, iar în sprijinul agresorului a venit un prieten de-al său.”

Colegul poliţistului rănit a făcut atunci uz de armă. Mai întâi, l-a somat pe agresor şi a tras mai multe focuri de avertizare.

Mihaela Mastan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bistriţa Năsăud: “Un bărbat de 25 de ani cu plagă impuşcată în abdomen, plagă împuşcată în coapsa stânga, stop cardiorespirator, resuscitat.”

După câteva ore însă, în timpul nopţii, tânărul s-a stins. La spital au ajuns şi alte două persoane - un bărbat de 47 de ani, care ar fi sărit în sprijinul suspectului şi o femeie de 56 de ani - ambii acum în afară oricărui pericol, anunţă medicii.

Politistul în vârstă de 25 de ani este şi el internat.

Mihaela Mastan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bistriţa Năsăud: “Un bărbat cu traumatism cranio-facial, cu epistaxis drept, cu fractură de sinus maxilar şi fracturi orbitale, şi fractură toracică.”

Cazul a fost preluat acum de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud.