O explozie puternică a avut loc, luni dimineaţă, în subteranul Minei Uricani, iar patru mineri au fost surprinşi de deflagraţie. Trei dintre ei au fost recuperaţi şi au fost transportaţi la spital, având arsuri pe faţă şi pe membre, iar cel de-al patrulea miner este căutat de către salvatori, neexistând informaţii dacă acesta este sau nu în viaţă, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Doi din cei trei mineri răniţi în explozia produsă luni dimineaţă în Mina Uricani au fost transportaţi la spitalul din Petroşani, unde ar urma să ajungă şi cel de-al treilea rănit. Potrivit medicilor, cei doi mineri care au ajuns deja la spital au arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare. Cel de-al patrulea mineri surprins de deflagraţie este căutat de către salvatori, neexistând informaţii dacă acesta este sau nu în viaţă, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

"Cei trei răniţi au fost transportaţi la spital, iar starea lor este stabilă. Aveau mai multe leziuni, dar evaluarea amănunţită este făcută de medicii de la unităţile de primiri urgenţe. Cea de-a patra victimă este căutată de către echipe de salvatori. Nu avem informaţii dacă este decedată sau este în viaţă", au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

La rândul său, Alin Vasilescu, directorul Spitalului Petroşani, a declarat că doi dintre mineri au ajuns la această unitate medicală, iar al treilea se află în ambulanţă, în drum spre spital.

El a precizat că cei doi mineri care au ajuns la spital au arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare. şi urmează să fie duşi în sala de operaţie.