Un grup de 15 activişti Greenpeace din România, Ungaria şi Austria protestează în faţa unei benzinării Gazprom din municipiul Arad. Patru dintre ei s-au urcat pe acoperiş. Protestatarii au mesaje prin care cer eliberarea unor  activişti reţinuţi în Rusia şi împotriva exploatărilor petroliere din Arctica. Protestul celor 15 activişti Greenpeace, care sunt din România, Ungaria şi Austria, a început, sâmbătă dimineaţă, la o benzinărie din municipiul Arad, patru dintre ei urcându-se pe acoperiş, scrie Mediafax.

Protestatarii au pancarte cu mesaje în română şi engleză prin care cer oprirea exploatărilor petroliere de orice fel în Arctica, afirmând că acolo au loc poluări, dar cerând, totodată, şi eliberarea a 28 de activişti Greenpeace şi a doi jurnalişti reţinuţi în Rusia.

Conform participanţilor, în urma unui protest paşnic în septembrie, împotriva platformei Gazprom din Marea Peciora, o instanţă de judecată din Rusia i-a acuzat pe cei 30 de piraterie şi huliganism şi i-a arestat. Aceştia cer eliberarea acelor oameni.

Acţiunea este supravegheată de către jandarmi, deoarece protestul nu este autorizat. Activiştii Greenpeace nu au putut preciza cât timp vor protesta, afirmând că astfel de acţiuni au loc în mai multe ţări din lume, iar în România este singura.