O fetiţă în vârstă de 9 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa, după ce s-a înecat duminică într-o piscină dintr-un complex turistic din Gura Portiţei, ea fiind găsită de cadrele medicale în stop cardio-respirator, resuscitată, iar apoi transportată cu elicopterul SMURD la unitatea medicală. La acelaşi spital a ajuns, tot în stare gravă, şi un bărbat care s-a înecat în mare, la Mangalia.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, elicopterul SMURD a intervenit duminică, în judeţul Tulcea, unde o fetiţă în vârstă de 9 ani s-a înecat într-o piscină dintr-un complex turistic.

Fetiţa a rămas nesupravegheată pentru câteva momente şi a intrat în piscină. Ea a fost scoasă de către salvamari, aceştia începând manevrele de resuscitare ajutaţi de un ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă Tulcea care se afla în vacanţă în acel complex. La faţa locului au mers şi cadrele medicale de pe elicopterul SMURD, care au găsit-o pe fetiţă în stop cardio-respirator, continuând manevrele de resuscitare. În cele din urmă, copilul a fost resuscitat, fiind transportat cu elicopterul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

La aceeaşi unitate spitalicească a fost transportat, duminică după-amiază, în stare gravă, şi un bărbat din Mangalia care s-a înecat în mare. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a fost scos din apă de către salvamari, iar cadrele medicale au început manevrele resuscitare. Victima, aflată în comă, a fost dusă iniţial la Spitalul Municipal Mangalia, după care transportată la Spitalul Judeţean Constanţa.