Autorul jafului comis în 1 mai la Castelul Corvinilor, de unde a fost furată suma de 170.000 de lei, bani încasaţi din taxa de vizitare a castelului, a fost arestat preventiv, sâmbătă seară. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat pentru News.ro că magistraţii Judecătoriei Hunedoara au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru furt calificat.

Bărbatul, Gabriel Gal, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Hunedoara, a fost ridicat de poliţişti vineri din incinta Spitalului Municipal Hunedoara (Secţia Ortopedie) şi audiat în legătură cu infracţiunea de furt calificat comisă în noaptea de 1 spre 2 mai, ulterior el fiind reţinut.

Bărbatul are antecedente penale, pentru mai multe infracţiuni de furt comise în străinătate.

Surse judiciare au declarat că după ce a furat banii din casa de bilete a Castelului Corvinilor, bărbatul a sărit de pe un zid al cetăţii, iar când a căzut şi-a rupt un picior. El a mers la Spitalul Municipal Hunedoara, unde i-a fost pus piciorul în ghips şi a rămas internat la Secţia de Ortopedie.

Anchetatorii care au mers la spital pentru a-l ridica pe bărbat au găsit asupra acestuia doar 1.800 de lei, restul sumei nefiind recuperată până acum, au mai spus sursele citate.

În dimineaţa zilei de 2 mai, Poliţia Hunedoara a fost sesizată prin 112, de către agentul unei firme de pază despre faptul că, în timp ce se afla în serviciul de pază la Castelul Huniazilor, a constatat că persoane necunoscute au pătruns în incinta castelului şi, prin spargerea unui geam, au sustras din casa de bilete suma provenită din încasări. Este vorba de 170.000 de lei.

viewscnt