Vremea va continua să fie oscilantă pe durata următoarelor două săptămâni, cu intervale în care valorile termice vor fi încadrate în normele climatologice ale perioadei, dar şi cu zile în care valorile termice vor scădea semnificativ, alături de precipitaţii importante cantitativ, mai ales în data de 11 aprilie, precum şi după 15 aprilie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 10 - 23 aprilie 2017, publicată luni.
În Banat, în primele două zile de prognoză, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată, iar media maximelor va fi de 19-20 de grade. În data de 12 aprilie se va resimţi o răcire de aproximativ 5 grade, apoi, până joi, 20 aprilie, media maximelor pe întreaga regiune va oscila, în general între 16 şi 19 grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va încălzi din nou, maximele termice urmând să atingă, în medie, 21 — 22 de grade. Media temperaturilor minime va avea variaţii între 3 şi 6 grade în prima săptămână şi între 6 şi 8 grade, în cea de-a doua. Probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse şi, în general, moderate cantitativ va fi mai ridicată în data de 11 aprilie şi din nou după data de 15 aprilie. În restul intervalului, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.
Pentru zona Crişanei, la începutul intervalului de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu o medie a valorilor termice diurne de 19 — 20 de grade. În următoarele două zile se va răci, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 14 — 15 grade. Ulterior, în intervalul 13 — 19 aprilie, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, iar media maximelor se va încadra între 16 şi 18 grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va încălzi, până la o medie regională a maximelor de 20 de grade. Variaţia mediilor termice nocturne va fi între 2 şi 5 grade în prima săptămână, respectiv între 6 şi 8 grade în cea de-a doua. Probabilitatea de averse, pentru scurte intervale de timp chiar intense, va fi mai mare în data de 11 aprilie şi, din nou, după 15 aprilie.
În Transilvania, după ce în primele două zile de prognoză se va înregistra o medie a valorilor maxime de temperatură de 17 — 18 grade, în data de 12 aprilie se va resimţi o scădere a acesteia, până în jurul a 12 grade. Ulterior, regimul termic va fi caracterizat în general de o creştere a temperaturilor diurne, urmând ca, după data de 20 aprilie, să se atingă, în medie, maxime termice în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în creştere până pe 12 aprilie, când media acestora va fi de 4 grade, apoi vor scădea, astfel că joi, 13 aprilie, se vor situa în apropierea pragului de îngheţ. Trendul general al temperaturilor va fi de creştere, mai semnificativă în ultimele zile ale intervalului de prognoză, atunci când se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 6 grade. Vor fi condiţii pentru averse aproape în fiecare zi pe arii mai extinse şi în general moderate cantitativ în data de 11 aprilie şi, din nou, după 15 aprilie.
Prognoza de specialitate relevă că, în Maramureş, prima săptămână va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod normal la această dată, media maximelor termice urmând să atingă 18 grade. În zilele de 11 şi 12 aprilie, temperaturile vor scădea treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi, astfel că în data de 16 aprilie media maximelor va fi de 16 — 17 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, se va răcori uşor, apoi valorile termice vor fi din nou în creştere, mai accentuată la finalul intervalului de prognoză, atunci când se vor înregistra, în medie, 22 de grade. Media temperaturilor minime va oscila, în prima jumătate a intervalului de prognoză, între 1 grad şi 4 grade, iar în cea de-a doua între 4 şi 6 grade. Vor fi condiţii de averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai intense marţi, 11 aprilie, şi din nou după data de 15 aprilie.
În Moldova, în primele două zile de prognoză, vremea se va încălzi, iar media maximelor diurne va ajunge până la 20 de grade. În data de 12 aprilie se va răci semnificativ, cu aproximativ 6 — 7 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în intervalul 13 — 19 aprilie media temperaturilor maxime va avea variaţii, în general între 15 şi 18 grade. În ultimele zile de prognoză va fi şi mai cald, iar media maximelor termice va ajunge la 20 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 2 grade în dimineaţa zilei de 13 aprilie şi 7 grade în weekend-ul care va încheia intervalul de prognoză. Probabilitatea de averse pe arii relativ extinse şi mai intense va fi în data de 11 aprilie şi, din nou, după data de 16 aprilie. În restul intervalului doar pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată.
În Dobrogea, vremea se va încălzi uşor până în data de 11 aprilie, când media maximelor termice va atinge 15 grade. Miercuri, 12 aprilie, se va răci până la o medie de 12 grade, apoi, pentru două zile, valorile termice vor fi din nou în creştere, astfel că în data de 14 aprilie se vor atinge, în medie, maxime de 17 — 18 grade. Din 15 aprilie şi până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile nu se vor modifica semnificativ, iar media maximelor se va situa între 16 şi 18 grade. Trendul general al valorilor minime va fi de creştere, de la o medie de 4 — 5 grade în primele zile ale intervalului de prognoză, până la 9-10 grade în ultimele. În prima săptămână, doar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, pentru ca în cea de-a doua să crească probabilitatea pentru averse, pe arii mai extinse şi, în general, moderate cantitativ, cu precădere în primele zile.
În Muntenia, în prima săptămână de prognoză, media temperaturilor maxime va oscila între 14 şi 20 de grade, cu cele mai mici valori pe 12 aprilie, când vremea va fi răcoroasă. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în jurul a 18 grade în primele zile, apoi va creşte şi va atinge 23 de grade în ultima zi. Şi temperaturile minime vor avea variaţii mai mari în prima săptămână, când media se va situa între 2 şi 6 grade. În a doua parte a intervalului vor fi temperaturi minime care, în medie, se vor situa între 6 şi 8 grade. În prima săptămână de prognoză, doar trecător şi pe arii restrânse vor fi averse slabe. În cea de-a doua, însă, aversele vor fi mai frecvente, în special în zilele de 17 şi 18 aprilie.
În regiunea Olteniei, media temperaturilor maxime va oscila între 15 grade, care se vor înregistra pe 12 aprilie, şi 22 de grade, în ultimele zile de prognoză. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 3 grade în dimineaţa de 13 aprilie, cea mai răcoroasă din interval, iar spre sfârşitul intervalului vor fi 8 — 9 grade. În intervalul 10 — 15 aprilie, doar izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată, pentru ca după această dată să crească probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse.
La munte, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, media valorilor maxime de temperatură va oscila între 4 şi 8 grade, iar a minimelor se va menţine uşor sub pragul de îngheţ. Excepţie vor face ultimele zile, atunci când vremea se va încălzi, iar media maximelor va ajunge până la 12 grade, iar a minimelor până la 4 grade. Vor fi condiţii de precipitaţii sub formă de ploaie, dar trecător, mai ales la altitudini de peste 1.500 metri, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în jurul datei de 11 aprilie, apoi în intervalul 16 — 23 aprilie.
Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Regim termic oscilant şi intervale cu averse moderate cantitativ, pe durata următoarelor două săptămâni
10 aprilie 2017
(18 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Dosarul de proxenetism: Diana Gureşoaie şi Ramona Popescu au fost reţinute
(6 februarie 2015)
669 vizualizări
Poliţişti români trimişi în Olanda să prindă hoţii de buzunare
(31 iulie 2014)
87 vizualizări
Rusia a suplimentat efectivele militare la graniţa cu Ucraina
(31 iulie 2014)
70 vizualizări
Procurorii curăţă sistemul medical. Anchetă şi la Piteşti în dosarele false de pensionare pe caz de boală
(24 iunie 2015)
49 vizualizări
11 angajaţi ai unei fabrici din Sibiu s-au intoxicat şi au ajuns la spital
(11 februarie 2016)
25 vizualizări
Sportivele Paula Claudia Todoran şi Elena Daniela Cîrlan au fost jefuite la Rio De Janeiro
(17 august 2016)
74 vizualizări
Şofer român, găsit mort în camion în estul Franţei
(19 martie 2017)
194 vizualizări
VIDEO: Panică pe un lac îngheţat din Rusia! Gheaţa a crăpat pe zeci de metri!
(30 martie 2016)
48 vizualizări
Femeie reţinută pentru înşelăciune, după ce mai multe persoane au primit alte produse decât cele comandate pe internet
(25 februarie 2017)
46 vizualizări
Explozie într-o comună clujeană. O persoană a murit şi alta a fost rănită
(10 mai 2014)
26 vizualizări
Ăştia vor în Europa: Opoziţia din aşa-zisul parlament din Kosovo a dat cu gaze lacrimogene în sală
(15 octombrie 2015)
28 vizualizări
Dublu asasinat în Capitală - un tânăr din Libia şi-a ucis prietena şi un vecin cu care s-a întâlnit întâmplător pe scara blocului
(25 februarie 2018)
222 vizualizări
Cod galben de ploi în toată ţara
(30 mai 2014)
68 vizualizări
Un motociclist a murit, într-un accident, pe Centura Bucureşti!
(24 august 2017)
194 vizualizări
Şofer prins de poliţişti când conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe Autostrada A1
(20 martie 2017)
26 vizualizări
A venit gerul în toată ţara
(3 decembrie 2013)
38 vizualizări
Bulgaria a raportat primul caz de pestă porcină, într-o gospodărie din apropierea graniţei cu România
(1 septembrie 2018)
67 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole