Accidentul în care trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite a fost provocat, conform primelor cercetări, de un şofer al cărui autoturism a intrat în derapaj şi a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu o autoutilitară, după care a lovit un alt treilea autovehicul. Cei patru răniţi au fost transportaţi la spitale din Capitală.

Potrivit datelor furnizate de Poliţia Judeţeană Ialomiţa, accidentul produs, marţi seară, pe drumul naţional 2, între localităţile Sineşti şi Moviliţa, s-a produs în condiţiile în care un bărbat de 59 de ani, din judeţul Ilfov, care conducea un autoturism din direcţia Urziceni către Bucureşti, a pătruns în derapaj pe contrasens şi a intrat frontal într-o autoutilitară condusă de către un tânăr de 26 de ani, din judeţul Neamţ.

În urma impactului autoturismul a fost proiectat pe sensul său de mers, moment în care a fost acroşat de un alt autovehicul, condus de un bărbat de 38 de ani, din judeţul Bacău.

”Din accident a rezultat decesul a trei pasagere aflate în autoturismul care a pătruns pe contrasens, cu vârste cuprinse între 49 şi 88 de ani. Conducătorii auto de 59 şi 26 de ani şi doi bărbaţi de 34 şi 42 de ani, pasageri în autoutilitară, au fost vătămaţi corporal, fiind transportaţi la unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Bucureşti. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier”, informează un comunicat dat publicităţii de IPJ Ialomiţa.

Doi dintre bărbaţii răniţi, de 42 şi 34 de ani, ambii din Piatra Neamţ, au ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon, din Bucureşti, cu politraumatisme cranio-cerebrale. Potrivit managerului spitalului, Gheorghe Popescu, cei doi răniţi au fost stabilizaţihemodinamic şi respirator. Ei veneau de la Olteniţa şi se îndreptau către Piatra Neamţ.

La locul accidentului, a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD, iar traficul rutier pe DN 2 a fost blocat timp de peste două ore. La ora transmiterii acestei ştiri, DN 2 a fost redeschis circu0laţiei rutiere pe unul dintre sensurile de mers.