Procurorii şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) au făcut percheziţii, vineri, la sediul Guvernului Republicii Moldova, ancheta vizând un caz de corupţie la Ministerul Economiei. În urma percheziţiilor, viceministrul Economiei Valeriu Triboi a fost reţinut, potrivit Deschide.md.

Viceministrul Economiei din Republica Moldova Valeriu Triboi, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut în urma percheziţiilor făcute de procurorii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) la sediul Guvernului de la Chişinău, scrie Deschide.md.

Potrivit imaginilor difuzate de realitatea.md, viceministrul Economiei Valeriu Triboi a fost ridicat de ofiţerii CNA. Sursele citate de Deschide.md spun că acesta va fi dus la locuinţa sa, unde vor continua percheziţiile. Aceleaşi surse spun că viceministrul a fost deja reţinut.

Valeriu Triboi a fost numit în funcţia de viceministru al Economiei în vara lui 2014.

Angela Starinschi, ofiţerul de presă al CNA, a declarat pentru Deschide.md că procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA fac perchezitii la Ministerul Economiei, în mai multe birouri, dar şi la alte adrese, într-un caz de corupţie. 

"Operaţiunea vizează un caz de corupţie. Operaţiunea este în desfăşurare, revenim ulterior cu detalii. Adresez rugămintea de a nu se opera cu speculatii şi informaţii neconfirmate oficial, acestea ar putea afecta acţiunea aflată în desfăşurare", a declarat ofiţerul de presă al CNA.