Cotidianul german de mare tiraj Bild şi-a cerut scuze din partea cititorilor săi, pentru un articol în care a scris că o un grup de arabi a agresat sexual femei în noaptea de Revelion, la un restaurant din Frankfurt, după ce poliţia a atras atenţia că ancheta în acest dosar nu a oferit nicio dovadă, relatează New York Times.

O purtatoare de cuvant a Parchetului din Frankfurt, Nadja Niesen, a declarat joi ca autoritatile au deschis o ancheta preliminara vizand doua persoane suspectate de inventarea unei infractiuni.

Intr-un material din 6 februarie, Bild, cel mai citit cotidian din Germania, l-a citat pe Jan Mai, proprietarul unei cafenele din centrul Frankfurt, care a spus ca 50 de "barbati ce pareau de origine araba" au agresat femei pe 31 decembrie.

De asemenea, publicatia a citat o femeie identificata drept Irina A., in varsta de 27 de ani, care a spus ca se numara printre victime.

Stirea Bild a fost preluata si de alte publicatii si distribuita pe retelele de socializare. 

Aproximativ o saptamana mai tarziu, dupa ce politia din Frankfurt si o parte din presa si-au exprimat indoiala in legatura cu faptele prezentate, Bild a admis ca atacurile descrise "nu au avut loc" si a scos articolul de pe platformele sale digitale. 

"Acest material nu reflecta, din niciun punct de vedere, standardele jurnalistice ale Bild", a afirmat cotidianul intr-o nota publicata online.