Autorităţile sanitare din judeţul Alba se confruntă cu o epidemie de rotavirus, acest virus afectând în special copiii foarte mici. Numărul îmbolnăvirilor înregistrate în primele 23 de zile ale acestui an este de peste trei ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a declarat, luni, pentru News.ro, că în judeţul Alba a crescut semnificativ numărul cazurilor de infecţii cu rotavirus, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sinea a spus că în luna ianuarie 2016 au fost înregistrate doar şapte cazuri, în vreme ce în primele 23 de zile ale acestui an numărul cazurilor de infecţii cu rotavirus a ajuns la 25.

Potrivit sursei citate, în toate cazurile este vorba de copii mici şi nu există evoluţii grave care să pună viaţa micuţilor în pericol.

Rotavirusul este un virus care afectează intestinul subţire şi se manifestă prin vărsături şi diaree, fiind cea mai întâlnită cauză de diaree şi deshidratare severă la bebeluşi. Infecţia este mai frecventă în lunile reci ale anului,  respectiv în perioada noiembrie - mai, iar transmiterea acestui virus se face cu multă uşurinţă prin mâini, jucării, suprafeţe alimente sau apă contaminate. Simptomele infecţiei sunt diaree, greaţă, vărsături şi febră.