Fiica de cinci ani a româncei salvate, vineri la prânz, împreună cu fiul său, Gianfilippo, dintre ruinele hotelului Rigopiano, lovit de o avalanşă cu două zile în urmă, ar fi printre supravieţuitori, după ce mama copilei le-a indicat salvatorilor locul în care s-ar mai afla un grup de cinci persoane, relatează presa italiană. Potrivit Il Centro - Edizione Pescara, numărul supravieţuitorilor s-ar ridica astfel la 11, însă până acum informaţiile nu au fost confirmate oficial.

Potrivit sursei citate, numărul persoanelor salvate de către echipajele de pompieri din Hotelul lovit, miercuri, de o avalanşă, s-ar ridica la unsprezece. iar printre acestea ar fi şi patru copii, între care şi fraţii Gianfilippo şi Ludovica, cei doi copii ai italianului Giampiero Parete şi ai româncei Adriana.

Iniţial, echipele de intervenţie au găsit, vineri dimineaţă, şase supravieţuitori, ghidându-se după fumul care se vedea ieşind dintre dărâmîturile Hotelului Rigopiano, după ce românca, după toate probabilităţile, aprinsese un foc pentru a se încălzi împreună cu alţi supravieţuitori.

Potrivit Ilmessaggero.it, când a fost scoasă afară de către pompieri, alături de fiul său, Gianfillippo Parete, în vârstă de opt ani, românca le-a strigat salvatorilor să o scoată şi pe fiica sa de cinci ani, indicând locul în care aceasta s-ar afla alături de alte persoane.

Il Centro - Pescara informează că salvatorii au anunţat că ar fi găsit un grup de alte cinci persoane care trebuie recuperate de sub dărâmături, astfel că numărul supravieţuitorilor s-ar ridica la 11, cărora li se adaugă cele două persoane care se aflau în afara hotelului în momentul tragediei.

Soţul româncei, bucătarul Giampiero Parete, este cel care a anunţat producerea tragediei şi care se afla în afara hotelului împreună cu altă persoană în momentul în care avalanşa a lovit clădirea.

Primii supravieţuitori au fost găsiţi în viaţă la circa 42 de ore după avalanşă.

Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au găsit patru cadavre în hotelul lovit de avalanşă, în timp ce alte 19 persoane sunt date încă dispărute.

Avalanşa a avut loc în noaptea de miercuri spre joi şi a lovit Hotelul Rigopiano, în localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso din regiunea Abruzzo (centru), iar zăpada a împins hotelul câteva zeci de metri, declara preşedintele provinciei Pescara, unde a avut loc tragedia.

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid, însă zăpada a blocat drumul de acces, astfel că membri ai serviciilor de intervenţie au ajuns la locul tragediei abia joi, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa (5.30 ora României), o parte pe schiuri, alţii cu elicopterul.