CFR Călători a anulat marţi 44 de trenuri, majoritatea fiind legături între Capitală şi localităţi din estul ţării, iar din cauza gerului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa.

Compania CFR Călători a anulat 44 de trenuri, cele mai multe circulând pe rute ce fac legătura între Capitală şi localităţi din estul ţării.

În cursul zilei de marţi, legătura pe calea ferată între Bucureşti şi Constanţa şi retur este asigurată, potrivit informaţiilor publicate de companie.

”Unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie, determinate de necesitatea ataşării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării, de reducerea vitezei de circulaţie sau de intervenţia cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare”, a precizat CFR Călători.

În conditiile în care valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade, circulaţia trenurilor va fi adaptată şi pe parcursul zilei de marţi condiţiilor meteo nefavorabile, temperaturile negative înregistrate la nivelul şinei la această oră fiind cuprinse între -30 şi -28 de grade C, potrivit CFR SA.

Compania precizează că pe două secţii CF - Mizil-Săhăteni şi Buzău-Cilibia - circulaţia trenurilor se desfăşoară pe un singur fir, pe celălalt fir se fac verificări la componentele infrastructurii, iar pe segmentele unde sunt semnalate deranjamente se intervine pentru remediere şi consolidare.

"Se fac verificări permanete pe toate secţiile de cale ferată pentru remediere deranjamentelor care apar din cauza temperaturilor foarte scăzute (-30 de grade la nivelul şinei în anumite zone) atât la materialul rulant, cât şi la componentele infrastructurii feroviare, iar în staţiile de cale ferată se intervine constant cu utilaje şi personal pentru menţinerea infrastructurii în condiţii optime. Peroanele, intrările şi ieşirele din tunelele pietonale sunt de asemenea curăţate permanent", mai spune CFR SA