Patru hoţi au fost surprinşi în flagrant în timp ce furau anvelope din depozitul unei societăţi comerciale din municipiul Satu Mare, poliţiştii fiind nevoiţi să tragă un foc de armă pentru a-i prinde, informează marţi un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, aflaţi în serviciul de patrulare în echipaje mixte cu jandarmii, s-au sesizat din oficiu despre faptul că patru persoane au sustras, luni seara, mai multe anvelope noi din depozitul unei societăţi comerciale şi încearcă să părăsească zona cu un vehicul.

"Poliţiştii au reuşit identificarea şi oprirea în trafic a vehiculului în cauză, pe strada Alexiu Berinde, moment în care doi dintre pasageri au sărit din autoutilitară şi au fugit, escaladând gardul unui teren viran din apropiere. S-a trecut la urmărirea lor, iar întrucât aceştia nu s-au supus somaţiilor repetate de oprire, unul dintre poliţiştii echipajului a executat un foc de armă în plan vertical, în urma căruia cei doi s-au conformat", arată IPJ.

Toţi cei patru bănuiţi în comiterea furtului, respectiv trei bărbaţi din Satu Mare — unul de 45 de ani, aflat la volan, unul de 42 de ani şi unul de 27 de ani, respectiv un al patrulea bărbat de 36 de ani din comuna Apa — au fost reţinuţi pentru furt calificat, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.