Fostul deputat Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, unde era aşteptat joi, la ora 10.30, pentru a semna conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar dispus în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Patronul RTV, Sebastian Ghiţă, dispărut de zece zile, ar fi trebuit să se prezinte astăzi în faţa poliţiştilor din Prahova pentru a semna controlul judiciar. Puţine şanse însă în condiţiile în care tot mai multe voci susţin că ar fi fugit din ţară de teama unui mandat de arestare preventivă.

Acum, pentru că Ghiţă nu a venit la poliţie, procurorii DNA pot cere un mandat de arestare, ceea ce ar duce la urmărirea generală a fostului deputat.

Procurorii DNA Ploieşti au emis, săptămâna trecută, un mandat de aducere pe numele fostului deputat, după ce acesta nu s-a prezentat pentru audieri în dosarul Ponta-Blair.

În aceste condiţii, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit.