Un copil de 13 ani a murit, iar trei tineri au fost răniţi într-un accident petrecut, duminică dimineaţă, pe DN 2 E 85, la intrarea în municipiul Buzău dinspre Ploieşti, şoferul autoturismului fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Doiniţa Mihalache, accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 3.30, pe DN 2 E 85, la intrare în Buzău.

Un şofer de 23 de ani, din localitatea Florica, circula dinspre Urziceni către Buzău, iar la un moment dat, a scăpat maşina de sub control, a intrat pe contrasens, a traversat incinta unei reprezentanţe auto din zonă, unde a distrus un panou publicitar de mari dimensiuni, dar şi gardul proprietăţii. În cele din urmă, autoturismul s-a oprit în incinta unei staţii peco din zonă.

În urma accidentului, un băiat de 13 ani care se afla în maşină a murit, iar şoferul şi doi pasageri, în vârstă de 20 de ani, au fost grav răniţi, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Conform Poliţiei, şoferul care a provocat accidentul era sub influenţa alcoolului, etilotestul indicând o alcoolemie de 0, 56 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit  dosar pentru ucidere din culpă şi vătămare din culpă şi continuă cercetările.